Galerii: Tallinna kunstirestoran hüppas aastaga Eesti parimate restoranide tippu

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Skandinaavia parimate restoranide edetabel White Guide Nordic lisas koostöös toiduprogrammiga Eesti Maitsed tänavu oma nimistusse ka 25 Eesti restorani, mida hindas rahvusvahelistest sõltumatutest ekspertidest koosnev töörühm White Guide'i kriteeriumitele vastavalt. Uue tulijana jõudis Eesti parimate nimistus 6. kohale ja teenis meistriklassi tähise Tallinna kunstirestoran Art Priori.

«See on väga märkimisväärne ja suurepärane saavutus, arvestades, et Põhjamaadest valiti parimaid umbes 4000 restorani hulgast,» leidis restorani Art Priori esindaja Piia Ausman. Restorane hinnatakse järgmiselt: maksimaalselt võib iga restoran saada 100 punkti, millest vaid 40 moodustab toit, ülejäänu eest hoolitsevad õhkkond, teenindus ja joogid.

Üks Art Priori kahest peakokast Orm Oja rääkis, et kuues koht mainekas nimekirjas Eesti restoranide reas oli tema jaoks teoks saanud unistus ja suur kompliment restoranile, mis aitab edasi liikuda. Meistriklassi tähis tähendab seda, et Art Priori kuulub Eestis restoranide absoluutsesse paremikku ja on arvestatav rahvusvahelisel restoranide maastikul. 

«Järgmise aasta nimekirjas tahaks jõuda esikolmikusse ning kahe aasta pärast rahvusvahelisse meistriklassi,» on peakokk eesmärgiks seadnud. «Kui teha asju õieti, keskenduda, jälgida trende, käia välismaal teiste tegijatega tutvumas ning liikuda tasa ja targu, siis on see võimalik.»

White Guide sõltumatud eksperdid käisid restoranis Art Priori suve algul. Restorani esindaja Piia Ausmani sõnul oli Art Priori olnud testimise ajaks avatud vaid paar nädalat, kuid Art Priori suurepärane meeskond suutis asjatundjatele juba muljet avaldada. Orm Oja jutu järgi oskas ta aimata, mida hindajad arvestada võivad. «Tegime tublisti tööd ja nägime vaeva,» meenutas peakokk. «Arvestades seda, et me olime alles alustanud, oli meistriklass hea saavutus, teised nimekirjas olijad on tegutsenud aastaid ja ennast tööga tõestanud.»

White Guide nimekirjas olek annab ka võimaluse võrrelda restorani teiste Põhjamaade restoranidega, vaata kõigi Skandinaavia restoranide tulemusi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles