Maardu linnapea kohale on kaks kandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu.
Maardu. Foto: Eero Vabamägi

Maardu linnavolikogu liikmete hulgas pole oktoobris surnud linnapea Georgi Bõstrovi ametijärglase osas üksmeelt ja erinevatel andmetel kaalutakse praeguste abilinnapeade Valev Kaldi ja Vladimir Arhipovi toetamise vahel.

Vasakparteilane Kald on mitteametlikel andmetel 13 häält omava valimisliidu Maardu kandidaat, keskerakondlast Arhipovit soovib linnapeana näha osa kaheksaliikmelisest Keskerakonna fraktsioonist. Maardu 21-liikmelises volikogus opositsiooni pole, võimul on VL Maardu ja Keskerakond ühiselt.

«Arvan, et kummalgi kandidaadil pole praegu vajalikku 11 häält koos,» ütles neljapäeval nimetuks jääda soovinud VL Maardu esindaja. «Protsessid kulgevad vaikse järjekindlusega, mingit selgust veel pole. Kui ühel neist oleks hääled koos, siis teine tõenäoliselt loobuks. Praegu pole keegi loobunud, võib arvata, et käib kõva töö häälte kokkusaamise nimel.»

Maardu volikogu üritab linnapead valida nädala pärast 26. novembril. Seaduse järgi peab linnapea valitama hiljemalt 15. detsembriks, vastasel korral peab volikogu laiali minema.

Maardu kauaaegne linnapea Georgi Bõstrov suri 15. oktoobril ja kuni uue linnapea ametisse asumiseni täidab linnapea kohuseid abilinnapea Rein Meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles