Kurioosum autopesulas: puhtaks pestud autod läksid vahetusse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantinile pakuti pesulas seda sõidukit.
Konstantinile pakuti pesulas seda sõidukit. Foto: Erakogu

Üht Tallinna autojuhti tabas autopesulas ebameeldiv üllatus – auto järele tulles avastas ta, et keegi on tema sõidukiga ära sõitnud.

Tallinlase Konstantini jaoks ebameeldiv juhtum leidis aset Jazz Pesulate autopesulas Suur-Sõjamäe 4. «Andsin auto ära, et see pestaks nii seest kui väljast puhtaks, ja läksin ise Ülemiste keskusse sööma,» meenutas Konstantin. Kui ta umbes tunni aja pärast pesulasse tagasi pöördus, ulatati talle koos arvega teise auto võti, kirjutas rus.postimees.ee.

«Minu võti oli võtmehoidja küljes, aga selle võtme küljes polnud midagi. Ma ütlesin teenindajale kohe, et see pole minu auto, aga kui selgus, et siin rohkem ühtegi Toyotat ei ole, muutusin ma närviliseks,» rääkis autoomanik, kes helistas kohe politseisse ja teatas auto ärandamisest.

Varsti selgus, et tema autoga oli ära sõitnud neiu, kellel oli sama marki auto ja kes oli tellinud pesulas samasuguse teenuse kui Konstantin. «Ma ei kujuta, mis seisundis see inimene on, kes oma autot ära ei tunne. Hämmastav oli ka pesula töötajate käitumine. Nad ignoreerisid minu palvet asjas selgust saada ja tegelesid teiste sõidukitega,» lausus Konstantin.

Auto sai ta kätte politsei abiga kaks tundi hiljem. Aja- ja närvikulu eest pakuti talle pesulast kompensatsiooniks 17-eurost kinkekaarti. Samuti pesti uuesti puhtaks tema auto, millega oli vahepeal sõidetud.

«Mul jäi mulje, et isegi siis, kui tütarlaps oli aru saanud, et ta sõidab võõra autoga, ei kavatsenud ta seda tagasi tuua. Aga igal juhul on süüdi pesula töötajad, kes peaksid kviitungi järgi veenduma, et annavad auto õigele inimesele,» arvas Konstantin.

Jazz Pesulate vahetuseülem tunnistas rus.postimees.ee-le, et selline juhtum on tema praktikas esmakordne. Ta väitis ka, et Konstantin liialdab sündmuse kirjeldamisel ning et süüdi olevat siiski autoga ära sõitnud tütarlaps. «Neiu oli auto järele tulles hüsteerias ja kiirustas väga, sellepärast ta ei saanudki kohe aru, et talle anti võõras auto,» ütles mees ning lisas, et Konstantin oleks võinud toimunusse suurema mõistmisega suhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles