Põhja-Tallinnas avas uksed uus siseturg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sitsi tänaval, kunagises Balti manufaktuuri sauna hoones avas uksed siseturg, mis kannab nime Sitsi Market.


Tänava Sõle poolses otsas asuvas väärikas paekivihoones tegutsev turg on avatud iga päev kella 9-19. Kaubavalik on selline, nagu niisugustes kohtades ikka – puu- ja juurvili, lihatooted, pagaritooted, maiustused, lilled ja muu taoline.

Nii mõnegi kauba hind on odavam kui poes ja arveldamine käib loomulikult sularahas. Turu omaniku Peeter Tolmanni sõnul on hoone muinsuskaitse all ning sellega oli tükk tegemist, et muinsuskaitse nõuded ja kaubandustegevusele esitatavad nõudmised omavahel klappima saada. «Ümber ehitada ei tohtinud siin midagi. Isegi ukse kohal olev silt tuli mitmes kohas kooskõlastada.,» ütles Tolmann.

Abilinnapea Deniss Boroditš tõdes, et kaubandusega on Põhja-Tallinnas tõepoolest probleeme, eriti just pärast Kajaka turu sulgemist Tuulemaa tänaval. «Sellepärast on väga tore, et just siin avab uksed uus turg ja et nii mõnigi endine Kajaka turu töötaja on leidnud siin uue töökoha,» lausus abilinnapea.

Ta lisas, et linn hoiab silma peal ka endise Kajaka turu territooriumil toimuval. «Eile kohtusin sealsete maaomanikega, kes juba järgmisel kevadel alustada seal suure kompleksi ehitamist. Selles saavad olema nii kaubanduspinnad, sealhulgas üks suur kauplus, aga ka ruumid perearstidele ja muudele sotsiaalteenustele,» rääkis Boroditš.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles