Saue valla 48 õpilast saavad elukohajärgse kooli koha Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla gümnaasium.
Pääsküla gümnaasium. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus arutab kolmapäeval korralduse eelnõu, millega antakse Saue vallavalitsusele nõusolek määrata kuni 48 Saue valla õpilasele tuleval õppeaastal elukohajärgseks kooliks Tallinna Pääsküla gümnaasium ja Tallinna 53. keskkool.

Tallinna linnas on rahvastikuregistri andmetel tuleval õppeaastal 1. klassides lapsi kokku umbes 5100, selgub korralduse eelnõust. Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide 1. klassides on piisavalt vabu õppekohti, mis võimaldab vastu võtta kõik 1. klassi õppima asuda soovijad, sealhulgas 6-aastased lapsed ning lapsed, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht ei ole Tallinna linnas.

Saue vald ei suuda tagada kõikidele koolikohustuslikele õpilastele elukohajärgseid koolikohti Saue valla territooriumil. Vallavalitsus esitas 26. oktoobril koostööettepaneku elukohajärgse kooli määramiseks Saue valla õpilastele.

Ettepanekus palub Saue vallavalitsus nõusolekut, et vallavalitsus saaks määrata kuni 48 Saue valla õpilase elukohajärgseks kooliks Tallinna Pääsküla gümnaasiumi või Tallinna 53. keskkooli. Samas selgitab vallavalitsus, et ei kontrolli seda, kui paljud vallaelanikud tegelikult kasutavad nende elukohajärgseks kooliks määratud õppekohta.

Saue vallaga on sõlmitud leping Tallinna linna munitsipaalüldhariduskoolide tegevuskulude katmises osalemiseks. Korraldusega antakse Saue vallavalitsusele nõusolek määrata tuleval õppeaastal kuni 48-le Saue valla õpilase elukohajärgseks kooliks Tallinna Pääsküla gümnaasium või Tallinna 53. keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles