Tihase heitveekollektori taastusremont kulgeb plaanipäraselt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihase reoveekollektori remont.
Tihase reoveekollektori remont. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Linnajuhid tutvusid täna Stroomi ranna piirkonnas asuva Tihase heitveekollektori  taastusremondiga.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul on olukord kontrolli all ning töödega ollakse graafikus. Ehitajate väitel peaksid tööd valmis saama järgmise aasta 31. maiks, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Valdmanni sõnul käib objektil praegu plaanipärane tegevus, sest tehnoloogiline protsess oli ette kokku lepitud. «Töömahud on väga suured, kuid objektijuhtide sõnul see tegevus, mida praegu piki võimalikult lagunenud tunneli servasid teostatakse, kestab vähemalt detsembrini, pärast mida on võimalik otsustada, millist tehnoloogilist protsessi on põhjust jätkata,» ütles kommunaalameti juht. «Meid kui kliente ja tarbijaid ei oota midagi hullu, sest praegu on vana kollektor juba ära turvatud. Küll aga võib see tähendada seda, et kui vana kollektor ei kannata enam lappida, tuleb ehitada kõrvale uus jupp, mis omakorda võtab rohkem aega.»

Ta lisas, et tänaseks on väga palju tehtud selleks, et lagunev tunnel oleks stabiliseeritud. «Lemminkäinen Infra OÜ esindajate seletuste järgi ning niipalju kui on looduses näha, saab ehitusfirma töödega praegu kenasti hakkama, kuna tegemist on oma ala professionaalidega,» nentis ta.

Stroomi ranna lähedal sügaval maa all asuv Tihase kollektor on 2,3 meetrise läbimõõduga betoonist võimas sõlmpunkt, mille kaudu liigub kogu Mustamäe ja Kristiine linnaosade reovesi ning osaliselt ka sademevesi Paljassaare reoveepuhastusjaama. 27 aastat tagasi ehitatud kollektori vooluhulk ilma sademeveeta on 2000 kuupmeetrit tunnis.

Möödunud aasta sügisel vajus amortiseerumisest tingitult ligi meetri sügavusele Tihase heitveekollektori 30 meetrise läbimõõduga ala. Peale avariid paigaldati kollektorisse pumbad,  millega juhiti  reo- ning sademeveed  ümberkaudsetesse kollektoritesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles