Tallinn plaanib tõsta lasteaia kohatasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Laura Oks

Linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni asejuhi Jaak Juske sõnul plaanib Tallinna keskerakondlik linnavõim uuel aastal tõsta lasteaia kohatasu ning seda lisaks kasvule, mis tuleneb niikuinii miinimumpalga tõusust.

Juske sõnul tuli linnavõimu hinnatõusu plaan avalikuks linnavolikogu rahanduskomisjonis. Kui praegu moodustab pealinnas lasteaia kohatasu 10,6 protsenti alampalgast, siis linnavalitsuse plaani järgi tõuseb see protsent 12-le ning basseiniga lasteaedade puhul koguni 14-le. «Linnavõim põhjendas hinnatõusu asjaoluga, et mitmes suures omavalitsuses on lasteaia kohatasu Tallinna omast suurem, näiteks Tartus, aga see väide ei päde niikaua, kuni Tallinn peab üleval oma televisiooni, ühistupanka ja muid selliseid asju,» ütles Juske.

Tema sõnul plaanib linnavõim hinnatõusu rakendada uuest aastast ning see tuleb lisaks paratamatule hinnakasvule, mis niikuinii kaasneb uuest aastast alampalga tõusuga. Seda seetõttu, et lasteaia kohatasu ja alampalk on omavahel seotud.

Tallinna linnavalitsus ei soovinud teisipäeval teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles