Kodutud kuulavad täna Tammsaare pargis muusikat ja söövad kringlit

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Loop esinemas päästearmee kodutute üritusel.
Uno Loop esinemas päästearmee kodutute üritusel. Foto: Priit Simson/Postimees.

Tallinnas Tammsaare pargis peetakse täna õhtul kodutute pidu, kus teiste seas esinevad Erich Krieger ja Boris Lehtlaan ning kodututele pakutakse suppi, teed ja kringlit.

Kella 19-22 kestev üritus «Teiselpool koduläve» toimub suurtes telkides, kus oma teenuseid tutvustavad Tallinna Hoolekande Keskus, MTÜ Pealinna Abikeskus, MTÜ Aidsi Ennetuskeskus, «Koduõde», MTÜ Esmaabi, maanteeamet, tööturuamet, Vaimse Tervise Keskus, Päästearmee, teatas Raepress.

Kodututele pakutakse suppi, teed ja kringlit ning kontserdil esinevad lauljad Boris Lehtlaan, Erich Krieger, muusikud Are Jaama, Peeter Thomson, ansambel Festland ja teised.

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktori Kersti Põldemaa sõnul on kolmandat korda toimuva ürituse üheks eesmärgiks teadvustada linnaelanikele tõrjutust ja kodutust kui sotsiaalset probleemi.

«Peamine on siiski anda toimetulekuraskustes ja eluasemeprobleemidega inimestele teavet neile Tallinna hoolekandesüsteemi pakutavatest teenustest ja võimalustest oma probleemiga toimetulekuks,» märkis Põldemaa.

Abilinnapea Merike Martinson lausus, et Tallinna vastava hoolekande areng on suunatud isikute sotsiaalse tõrjutuse ennetamisele ja iseseisva toimetuleku soodustamisele.

«Isikute resotsialiseerimiseks on eelkõige vaja arendada ja juurde ehitada sotsiaalmajutusüksusi, kus osutatakse ajutist toetatud elamispinna teenust koos rehabilitatsiooniprogrammiga,» ütles Martinson, ja kinnitas, et järgmisel aastal valmivad ja rakenduvad töösse kaks uut sotsiaalmajutusüksust.

Praegu on Tallinnas kokku kuus öömaja-varjupaika ja sotsiaalmajutusüksust, kus kohti 500-le inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles