Mupo teeb korda majja: ootamatud parkimistrahvid Suur-Karja tänaval

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Karja tänaval on alati autosid pargitud kõnniteega diagonaalselt, aga viimasel ajal saab selle eest trahvi.
Suur-Karja tänaval on alati autosid pargitud kõnniteega diagonaalselt, aga viimasel ajal saab selle eest trahvi. Foto: Mupo

Kesklinna liikluskorraldusega hästi kursis olev autojuht sai valesti parkimise eest ootamatu trahvi kohas, kus on alati sedamoodi pargitud.

Suur-Karja tänava Pärnu maantee poolses otsas on läbi aegade pargitud autosid kõnniteega diagonaalselt. Üks sel viisil oma sõiduki parkinud juht aga leidis ootamatult klaasipuhastaja vahelt mupo poolt välja kirjutatud trahvikviitungi.

«Liiklusseaduse paragrahv 20 lõige 3 ütleb, et asula sõiduteel tohib sõidukeid peatada või parkida ühes reas, kaherattalisi külghaagiseta mootorrattaid, jalgrattaid, mopeede ja pisimopeede kõrvuti kahes reas, kusjuures sõiduki pikitelg peab olema rööpne sõiduteeäärega ja takistuse puudumisel ei tohi sõiduk olla kaugemal kui 0,2 meetrit sõidutee äärest.

Sõiduki parkimiskohas ei ole teekattele maha joonitud parkimiskohti, seega oleks pidanud sõiduki juht aru saama, et antud kohas nurgi parkida ei tohi. Sõiduki oleks pidanud parkima sõidutee äärega rööpselt,» selgitas mupo töötaja.

«Seal on alati nii pargitud ja nagu piltidelt näha, siis kõik autod parkisid sarnaselt minu autole. Kui on toimunud liikluskorralduse muudatus, siis peaksid olema vastavad liiklusmärgid, mis näitaksid, et parkimine toimib nüüd rööpselt teeäärega, mitte enam diagonaalis,» leidis autojuht.

Mupo pressiesindaja Meeli Hundi sõnul on mupo korduvalt Suur-Karja tänava teemale transpordiameti tähelepanu juhtinud. «Meile teadaolevalt  on amet lubanud lähiajal vastavad märgid paigaldada. Kuni märkide paigaldamiseni on kalasabas parkimine jätkuvalt seadusevastane. Mupo ülesanne on tegutseda järelvalveorganina ja seda kohustust me ka järgime. Loodame, et olukord leiab peagi lahenduse,» ütles Hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles