ERR.ee: Linnateater loodab säästueelarvest hoolimata uue hoone valmimist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade linnateatrile.
Vaade linnateatrile. Foto: Linnateater.

Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa kinnitab, et usub Tallinna linnapea lubadust, et uue teatrimaja ehitamiseks läheb kohe uue aasta alguses; säästueelarve viib aga ka Linnateatri eelarvest 10 protsenti.

Kokku 15 Tallinna vanalinna ajaloolises majas tegutsev Linnateater loodab, et uus teatrihoone saab valmis 8. juunil 2010 ehk täpselt kakskümmend aastat pärast esimese nurgakivi panekut. 400 miljonit krooni on hoone ehitamise hind ja see on kokku lepitud Tallinna linnavalitsusega, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Uus projekt valmis arhitektuuribüroos Siim ja Kreis koostöös mitmete Euroopa teatrite tehnilise lahenduste spetsialistidega. Lavaaugust saab teatrimaja ja lisaks korrastub ka Laia, Aida ja Laboratooriumi tänavate vaheline vanalinna ruum.

Uue hooaja esimeste uuslavastuste, Richard Brautigani «Arbuusisuhkrus» ja Tennessee Williamsi «Iguaani öö» proovid Linnateatris juba käivad. Aga 10 protsenti oma aastaeelarvest ehk 2,5 miljonist kroonist peab järgmisel aastal loobuma ka Linnateater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles