Narkojoobes taksojuht pandi vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Harju maakohus mõistis korduvalt narkojoobes roolist tabatud taksojuhi eile süüdi ja karistas teda pika reaalse vangistusega.

Anton Markinit süüdistati selles, et ta juhtis 2015. aasta 23. juunil amfetamiinist joobes olles sõiduautot Toyota. Kolm nädalat hiljem tabati ta Hyundai roolist ning tuvastati taaskord narkojoove – sedapuhku oli ta tarvitanud amfetamiini ja kodeiini.

Kokkuleppemenetluse korras mõisteti Anton süüdi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb joobes juhtimist ning teda karistati ühe aasta ja 2 kuu pikkuse reaalse vangistusega.

Kuna Anton vabanes vanglast ennetähtaegselt ühe aasta pikkuse katseajaga 2014 aasta lõpus, siis pani ta oma kuriteod toime katseajal. Seetõttu täna mõistetud ühe aastas ja kahe kuu pikkusele vangistusele lisandus ka varasemalt kandmata karistus viis kuud ja 26 päeva. Kokku peab Anton vangis viibima ühe aasta, seitse kuud ja 26 päeva. Lisakaristusena võeti talt ka kolmeks aastaks ära juhtimisõigus.

Anton on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud liikluskuritegude ning karistuse kandmisest kõrvale hoidumiste eest. Lisaks on tal ka 23 kehtivat väärteokaristust, neist 20 liiklusrikkumiste eest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Rainer Amuri sõnul on kahetsusväärne, et varasemad karistused ei ole Antoni käitumist muutnud. «Praegusel juhul oli reaalne vangistus ainuvõimalikuks karistuseks,» leidis Amur.

Anton viidi karistust kandma otse kohtusaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles