Linnaosavanem ei peata Kristiine turu rajamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turu ehitus.
Kristiine turu ehitus. Foto: Mihkel Maripuu

Kristiine linnaosavanem Mihhail Korb teatas, et ei kavatse täita Harju maavanema Ülle Rajasalu nõudmist peatada Kotkapoja tänaval sotsiaalmaale rajatava turu ehitus ning taastada algne olukord.


«Mina olen jätkuvalt sellel seisukohal, et linnaosas on turgu vaja ja mina Kristiine turu peale buldoosereid ei saada,» kinnitas Korb kolmapäevasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Selleks on mitu põhjust. Esimene põhjus on see, et turu rajamisest Kristiine linnaosas on pikalt räägitud ja erinevad arvamusküsitlused ja täna linnakodanike poolt tulev tagasiside kinnitavad, et elanikud on huvitatud sellest, et kodu lähedal oleks hästi toimiv turg, kus saab osta kaupa odavamalt kui kauplustest ja kus kauba kvaliteet on samuti kõrge,» selgitas linnaosavanem.

Turu vajalikkusest räägib tema sõnul ka see, et huvi kauplemiskohtade vastu on kolm korda suurem, kui turg täna pakkuda suudab.

«Loomulikult on ka seaduslik pool väga tähtis. Linnaosavalitsus on juba küsinud planeerimistingimused detailplaneeringu algatamiseks. Praegu käib planeerija valimine ja niipea kui see on tehtud, alustatakse ka planeeringut,» rääkis Korb.

Võimalikke tagasilööke planeerimisprotsessis linnaosavalitsus enda kanda ei võta. Kui ei õnnestu muuta maa sihtostarvet sotsiaalmaast ärimaaks, siis peab turu arendaja algse olukorra taastama.

«Kui sihtotstarvet ei õnnestu muuta, siis tuleb vastavalt lepingule taastada endine olukord ja see kohustus on vastavalt lepingule turu arendajal,» kinnitas linnaosavanem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles