Tallinna uued parkimishinnad on ühed kallimad Euroopas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee ja Valli tänava nurgal, mis jääb kahe parkimistsooni piirile, on tööpäeva jooksul raske vaba parkimiskohta leida.
Pärnu maantee ja Valli tänava nurgal, mis jääb kahe parkimistsooni piirile, on tööpäeva jooksul raske vaba parkimiskohta leida. Foto: Tairo Lutter

Tallinna tasulisel parkimisalal uuest aastast kehtima hakkavad parkimishinnad on kallimad kui enamuses Euroopa riikide pealinnades.

Kui linnavolikogu vastava otsuse vastu võtab, siis tuleb uuest aastast maksta parkimistunni eest kesklinna tsoonis 1,5 eurot, südalinna tsoonis 4,8 eurot ning vanalinna tsoonis kuus eurot. Veebilehe Car Parking Europe andmetel tuleb näiteks Helsingis parkimise eest maksta esmaspäevast reedeni kella 9-21 ja laupäeviti kella 9-18 (ainult kesklinnas). Linnas on kolm tasulise parkimise tsooni. Esimeses tsoonis maksab parkimistund neli eurot, teises tsoonis kaks eurot ja kolmandas tsoonis ühe euro.

Brüsseli kesklinnas tuleb parkimise eest maksta esmaspäevast laupäevani kella 9-18.

Maksimaalne parkimisaeg on kaks kuni kolm tundi sõltuvalt tsoonist.

Punases tsoonis maksab esimene parkimistund kaks, teine tund kolm eurot. Rohelises tsoonis maksab esimene tund 1.50, teine tund 2.50 ja kolmas tund 3.50.

Viinis kehtib tasuline parkimine esmaspäevast reedeni kella 9-22. Maksimaalne lubatud parkimisaeg on kaks tundi ja tund parkimist maksab kaks eurot.

Pariisis on tasuline parkimine kolmes tsoonis esmaspäevast laupäevani kella 9-19. Maksimaalne parkimisaeg on kaks tundi ja tunni hind on 1.20-3.60 sõltuvalt tsoonist.

Berliinis on ühes parkimistsoonis esmaspäevast laupäevani kella 9-22 parkimistund kolm eurot (0,75 eurot 15 minutit). Mõnes kohas on ka pühapäeviti parkimine tasuline. Teises tsoonis on parkimine tasuline esmaspäevast reedeni kella 9-20 ja laupäeviti kella 9-14/18. Parkimise hind on 0,25-0,5 eurot 15 minuti eest ehk 1-2 eurot tund.

Amsterdami kesklinnas kehtib tasuline parkimine esmaspäevast laupäevani kella 9-2, pühapäeviti kella 12-2. Parkimistund maksab sõltuvalt tsoonist 4-5 eurot.

Oslo kesklinnas on parkimine tasuline esmaspäevast reedeni kella 9-18 ja laupäeviti kella 9-15. Maksimaalne lubatud parkimisaeg on kaks tundi. Punases tsoonis maksab esimene parkimistund 3.11 eurot, teine tund 4.72 eurot. Kollases tsoonis maksab esimene tund 1.72, teine tund 1.82.

Madridi kesklinnas on parkimine tasuline esmaspäevast reedeni kella 9-20 ja laupäeviti kella 9-15. Maksimaalne parkimisaeg on 1-2 tundi. Rohelises tsoonis võib parkida ühe tunni 2.05 euro eest. Sinises tsoonis võib parkida kuni kaks tundi. Esimene tund maksab 1.15, teine tund 2.70. Augustis kehtib tasuline parkimine esmaspäevast laupäevani kella 9.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles