Ilmateade lubab nädalavahetuseks lumesadu, tänavapuhastajad on talveks valmis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru staadioni esisele väljakule rivistati täna üles talvised tänavapuhastusmasinad.

Oma valmisolekut talvisteks koristustöödeks näitasid tänavapuhastusfirmad Tänavapuhastuse AS, OÜ N&V ja OÜ Jaaksoni Linnahooldus.

«Tegemist on juba traditsiooniks saanud üritusega, mis tuletab linlastele meelde, et aeg on talviste ilma-ja teeoludeks valmis olla. Kui nüüd  ootamatult lund sadama hakkab, on tänavapuhastusfirmad valmis libeduse- ja lumetõrjega alustama,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf. Ta lisas samas, et tema hinnangul ei tohiks lähiajal siiski lund sadama hakata. Sedasama kinnitas ka Tänavapuhastuse ASi juht Vello Kink, kes pakkus, et suuremad lumesajud tulevad võib-olla alles jaanuari lõpus või veebruari alguses. Ametlik ilmateade ütleb siiski, et lähipäevadel võib oodata lörtsi ja pühapäeval ka lund.

Ükskõik, millal lund sadama hakkab, Tallinnas on selleks valmis 125 erinevat masinat alates suurtest sahkpuisturitest kuni väikeste käsitsitööbrigaade transportivate autodeni. Talveperioodi alguseks on lepingupartnerid varunud libedusetõrjeks kokku 6950 tonni naatriumkloriidi, 728 tonni graniitsõelmeid  ja 48 tonni kaltsiumkloriidi. Liiklusohtlikesse kohtadesse on paigaldatud 30 puistematerjalide konteinerit.

Tallinna kommunaalameti hooldusosakond tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik. Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 millimeetrise läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles