Luksuskorterid lähevad Tallinnas hästi kaubaks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meerhofi maja Pirita teel
Meerhofi maja Pirita teel Foto: Metro Capital

Luksusliku Meerhofi maja korterid on kõik välja müüdud, viimase korteri müügihinnaks kujunes 950 000 eurot. Kokku müüs kinnisvaraarendaja Meerhofi residentsis 14 korterit, millest igaühe hind oli rohkem kui 400 000 eurot. Kallim Meerhofi maja korter maksis üle miljoni euro.

«Kinnisvaraarendajana näeme, et heas asukohas on luksuskorterite järele kasvav nõudlus. Pirita tee alguses asuvas Meerhofi majas müüsime 14 korterit, millest igaühe hind oli rohkem kui 400 000 eurot. Kahe korteri müügihind oli ligi miljon eurot,» võttis Metro Capitali tegevjuht Mart Habakuk kokku edukalt lõppenud arendusprojekti.

«Maja valmimise hetkeks olime müünud 80 protsenti korteritest ning viimase luksuskorteri müüsime pool aastat peale maja valmimist. Meerhofis on 73 korterit ning keskmine korteri müügihind oli 3066 EUR/m2,» ütles Habakuk ja lisas, et Metro Capitali edasised plaanid näevad ette Meerhofi kvartali laiendamist. «Juba sellel aastal plaanime alustada Pirita tee 20a aadressil uue 10-korruselise hoone ehitust.»

Pirita tee 26 aadressil asuva Meerhofi naabriteks on arhitektuurimälestiseks tunnistatud Lillepaviljon ja hiljuti renoveeritud restoran Tuljak. Kõigist korteritest avaneb merevaade ning korterid on varustatud tänapäevaste tehnoloogiliste lahendustega. Meerhofi arhitektideks olid Henno Sillaste ning Sander Aas (Asum Arhitektid).  Keskmine korteri suurus on 93 m2. Suurim korter koos katuseterrassiga on ligi 500 m2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles