IRL: Tallinna parkimistasude kasvu taga on propagandakulude katmine

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Tallinna vanalinnas.
Parkimine Tallinna vanalinnas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) sõnul pole linna parkimistasude järsu kasvu taga mitte Linnavalitsuse mure linna autostumise üle, vaid pragmaatiline eesmärk täita linnakassat, katmaks muuhulgas ka kasvavaid propagandakulutusi.

«Oleme olukorras, kus peagi ületab südalinnas tunnise parkimise tasu paljude seal töötavate inimese tunnipalga. Sellise tegevuse eesmärk on linnakassa täitmine, et muuhulgas katta kasvavaid kulutusi linna propagandale, mis küündivad tuleval aastal 5,7 miljoni euroni,» ütles Kukk, kelle sõnul on Tallinna parkimishinnad suure hooga mööda läinud Helsingi omadest ning jõuavad järele Oslo hindadele.

Kuke sõnul pole linnavalitsuse peamine mure Kesklinna üleautostumine, vaid linnaeelarve täitmine. «Linnajuhid mõistavad väga hästi, et kesklinnas parkivad autojuhid reeglina ei ole Keskerakonna valijaskond, niisiis on otsustatud nende arvelt linnakassat täita,» rääkis Kukk.

«Üleautostumise probleemiga tegelemiseks on olemas teised teed. Selle asemel, et autojuhte ebamõistlikult kõrgete parkimistasudega sanktsioneerida, peab hoopis investeerima alternatiivide väljaarendamisse. Naaberlinnade näitel näeme, et töötav lahendus on kergliiklustaristu,» ütles Kukk.

Tema sõnul teeb Tallinnas vaid pool protsenti elanikest oma olulisi igapäevatoimetusi jalgrattaga. «Sarnases kliimas paiknevas Kopenhaagenis on see näitaja 50 protsenti. Seega tohutu kasutamata potentsiaal Tallinna jaoks ja pikas perspektiivis kindlasti palju tõhusam, kui parkimishindadega mängimine,» rääkis Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles