Kultuurikatla juhatuse liikmeks valiti endine Savisaare nõunik

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosikimbu annab ülemusele üle Savisaare nõunik Liina Oja.
Roosikimbu annab ülemusele üle Savisaare nõunik Liina Oja. Foto: Liis Treimann

Sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel nõukogu otsustas valida sihtasutuse juhatuse liikmeks Liina Oja, kes on olnud pikaajaline Tallinna Linnavalitsuse sh Edgar Savisaare nõunik.

Liina Oja on töötanud Tallinna Linnakantseleis erinevatel ametikohtadel üle 16 aasta meediaosakonna ja teabeosakonna peaspetsialist-toimetajana ja  juhtivspetsialistina ning alates 2007. aastast linnavalitsuse nõunikuna. Tal on kõrgharidus Tallinna Ülikooli infoteaduse erialalt ning on valitud SA Tallinna Lauluväljak nõukogu liikmeks, MTÜ Eesti Uisuliidu ja MTÜ LiVal Sport juhatuse liikmeks. Ta on juhtinud erinevaid ülelinnalisi projekte ning viis aastat linnavalitsuse sisekommunikatsiooni. Liina Ojal ei ole erakondlikku kuuluvust.

Liina Oja sõnul näeb ta Kultuurikatla rolli loomamajanduse arendajana, koostööpartnerina linna ettevõtlusinkubaatoritele, eeskätt loomeinkubaatoritele ja start up-idele. «Kasutades ära Kultuurikatlasse rajatud võimalused, näiteks Makerlab, helistuudio ja toidulabor ning erinevad näituste ja kontserdisaalid, on oluline roll koolituste läbiviimisel, lihtsustades loomeettevõtjal toodete või teenuste väljatöötamist ja turuletoomist,» ütles Oja.

«Kultuurikatel on juba praegu eripalgeliste kultuurisündmuste toimumiskoht ning heaks partneriks ürituste korraldajatele. Töötan selle nimel, et põneva interjööriga hoone saaks realiseeritud väärika täiendusena juba sissetöötatud pealinna kultuurikeskustele. Sümboolne on see, et endine katlahoone, mis reostas linnaruumi, on nüüd kaasaegselt renoveeritud ja ma näen, et aastal 2018 võiks Kultuurikatel saada üheks Euroopa Rohelise pealinna kultuuriväravaks,» rääkis Liina Oja.

«Senise ühise töö pinnalt on mul pikaaegsed ja asjalikud suhted linnajuhtide ning töötajatega MTÜ-dest, haridusautustest ning kultuuri ja spordikeskustest. Kindlasti tahan pakkuda neile kõigile koostöövõimalust.»

Liina Oja asub ametisse 1. detsembrist 2015. Praeguse juhatuse liikme Väino Sarneti ametiaeg lõpeb 31. detsembril 2015.

Sihtasutus Tallinna Kultuurikatel nõukogu kuulutas tänavu sügisel välja avaliku konkursi juhatuse liikme ametikohale. Juhatuse liige esindab ja juhib sihtasutust vastavalt ametilepingule. Juhatuse liige tegeleb sihtasutuse operatiivse ja strateegilise juhtimisega, kandes vastutust sihtasutusele põhikirjaga pandud ülesannete täitmise eest. Juhatuse liikme peamisteks tegevusvaldkondadeks on Kultuurikatla haldamine ja majandustegevuse korraldamine, loomemajanduse arendamine ning investeeringuteks ja tegevuseks lisarahastuse võimaluste leidmine.

Tallinna Kultuurikatel on eraõiguslik juriidiline isik, mille eesmärgiks on koostöös erinevate organisatsioonidega Tallinna ja Eesti kultuurielu mitmekesistamine, Kultuurikatla arendamine loomemajanduse arenduskeskuseks, atraktiivseks linnaruumiks ning hariduse- ja vabaajakeskuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles