Tallinna tuleva aasta eelarve on 570 miljonit eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB tõstab alates 1. detsembrist pangakontoris tehtavate sularahatehingute teenustasusid ning pangakaartidega seotud tasusid. Foto on illustratiivne.
SEB tõstab alates 1. detsembrist pangakontoris tehtavate sularahatehingute teenustasusid ning pangakaartidega seotud tasusid. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus saatis volikogu menetlusse linna 2016. aasta eelarve projekti, mille maht on 570 miljonit eurot.

«See on tegelikult väga vähe, ehk ainult 0,5 protsenti suurem kui selle aasta eelarve koos lisaeelarvetega. Nii et võib öelda, et me oleme lähenenud eelarvele väga konservatiivselt, aga samas on kõik suured ja vajalikud asjad eelarves rahastamise leidnud,» ütles linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas.

Kõige olulisemaks nimetas ta seda, et hariduse valdkond saab võrreldes käesoleva aastaga 16 miljonit eurot täiendavat rahastust nii palkadeks kui investeeringuteks.

«Väga oluline on ka see, et eelarvega algab Tallinna linna suurprojektide rahastamine. Tallinna linnahall saab raha nii projekti koostamiseks kui ehitus-uuringuteks. Raha on ette nähtud Tallinna Haigla loomise ettevalmistamiseks ja rahvusstaadioni väljaehitamise esimeseks etapiks. Seal on ettevalmistavad tööd nagu arhitektuurikonkurss ja teatud maade võõrandamine, mis on vajalik läbi viia,» rääkis Aas.

Teedele ja tänavatele on ette nähtud 54 miljonit eurot. Suurtest projektidest on rahastamisel Gonsiori tänav, Haabersti ristmik ja Reidi tee. Aasa sõnul on olulised ka investeeringud uue trammitee ehitusse nii lennuvälja suunal kui rekonstrueerimisse Kopli suunal.

«Märkimisväärselt kasvavad ka puuetega inimestega seotud kulud. Me tõesti püüame enam pakkuda nendele inimestele, kes vajavad täiendavat tuge,» lausus abilinnapea.

Järgmisel aastal algab loomaaia polaarmaja rajamine. Parkidest lõpetatakse tööd Tondiloo pargis Lasnamäel ja alustatakse Tammsaare pargi rekonstrueerimisega. Raha saavad ka Kalevi staadion ja Uuslinna tänavale ehitatav õpetajate maja. Järgmise aasta investeeringute kogumaht on 88 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles