Europarki auto pargib konkurendi parklas, sest seal on odav

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia parklat haldab Barking
Rahvusooper Estonia parklat haldab Barking Foto: Barking

Europark pargib oma sõidukit konkureeriva ettevõtte parklas, sest seal on soodne ja saab konkurendi teenust testida.

«Estonia Rahvusooperi parklas avanes vaatepilt, kus oli näha, et Europarki juhid eelistavad soodsamat parkimisvõimalust, kui pakuvad kõrval asuvad Europarki enda parklad,» teatas Europarkiga konkureeriva ettevõtte Barking juht Kustas Kõiv.

«Meil jääb konkurentide üle vaid rõõmu tunda,» oli Kõiv üllatunud, et ka konkurendid on otsustanud nende teenuse kasuks. «Pakume Tallinna kesklinnas parkimisvõimalust teistest kolmandiku võrra soodsamalt.»

Europarki juhi Karol Kovaneni sõnul pargitakse konkurentide parklates täiesti teadlikult: «Hoiame silmad turul toimuva osas lahti ja testime ka teiste lahendusi. Avastasime, et Estonia teatri parklas on avalikuks parkimiseks üks koht ja kui esimesena kohal olla, siis on võimalik parkida ülisoodsa kuuhinnaga.»

«Selles asukohas on 32,5 eurot kuus alla igasuguse omahinna ja ei saa olla jätkusuutliku teenuse aluseks,» ütles Kovanen. «Teenust testides avastasime ka mõningaid puudusi, millest otse maaomanikule teada anname. Nii kaua, kui nii soodne parkimisvõimalus on, kasutame seda ka ise ära ja suhtume positiivselt vahvate idufirmade tegevusse.»

EuroParkil on Tallinna kesklinnas ligi 500 kohta hinnaga 1,67 eur (+ käibemaks) ööpäevas.  «Oleme sellist hinda pakkunud juba aastaid ja saame garanteerida ka vabad kohad,» kommenteeris Kovanen. Kokku opereerib EuroPark Tallinnas ligi 9000 kohta.

Barking korraldab Estonia Rahvusooperi parklas parkimist alates maikuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles