Tallinn plaanib osta viis retrotrammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm
Tramm Foto: Toomas Huik

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) valmistub ette viie kaasaegse sisu, aga retro välimusega trammi ostmiseks Tondi-Kadriorg liinile.

«See on muidugi tõeliselt keeruline ülesanne. Tahaks kolmandale liinile sõitma panna üli kaasaegse sisu, aga retro välimusega trammikoosseisu. Samas on selliseid tramme Euroopast väga raske leida,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm BNS-ile.

«Suur osa neist trammidest, mida me soovime, on Euroopas läinud juba vanaduspensionile, aga mõni linn on siiski läbi hammustanud, et kui need trammid ära rekonstrueerida, on tulemus väga hea ja unikaalne,» sõnas Tamm. «Need trammid oleksid tõelised uunikumid. Nagu 30ndate aastate luksuslikud Mercedesed sõidaksid Ammende Villa ette, piltlikult öeldes.»

Kuigi eile levis informatsioon, et kaks trammi on füüsiliselt juba Tallinnas olemas, siis TLT pressiesindaja Urmas Toominga sõnul see siiski nõnda ei ole. «Ühtegi neist kohal ei ole, veel sel aastal aga minnakse küll Saksamaale ja võibolla ka kuhugi mujale vaatama, kas õnnestub midagi niisugust hankida,» täpsustas ta.

Trammide ostmise hinnast ja hiljem ka rekonstrueerimise hinnast on praegu veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles