Galerii: Politsei eest kihutanud purjus juht tegi kesklinnas avarii

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas kihutas täna öösel Mercedesega purjus juht, kes püüdis ka politsei eest põgeneda, kuid lõpetas sõidu teepiirdepostides.

Täna öösel kella 2.30 paiku märkas politseipatrull kesklinnas suurel kiirusel sõitnud Merecedes-Benzi. Sõiduki juhile anti peatumismärguanne, kuid juht tegi vale otsuse ning andis hoopis gaasi juurde.

Tagaajamine lõppes Estonia puiestee ja Kaubamaja tänava ristmiku läheduses, kus Mercedese juht kaotas sõiduki üle kontrolli ning sõitis otsa eraldussaarel olevale teepiirdeaiale.

Keegi viga ei saanud, autojuhil tuvastati joove.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder märkis juhtunut kommenteerides, et sellised vahejuhtumid lõppevad üldjuhul ühtemoodi - sõidukijuht saadakse kätte ja oma teo eest peab ta vastutuse võtma niikuinii. «Tihti päädivad sellised põgenemised ka liiklusõnnetusega. Õnn on, et seekord keegi viga ei saanud. Selline käitumine on äärmiselt vastutustundetu ning seab lisaks juhile endale ohtu ka kõik kaasliiklejad,» märkis Põder. «Antud juhul tekitas sõidukijuht, 20-aastane mees, mitu liiklusohtlikku olukorda, kaldus korduvalt vastassuuna vööndisse ning sõitis lõpuks ohutussaarele otsa. Juhi suhtes on alustatud kriminaalmenetlus.»

Põder lisas, et samal ajal leidis Lasnamäel aset teinegi mittepeatumine, kus samuti kriminaalses joobes sõidukijuht, 25-aastane mees, eiras peatumismärguannet ning püüdis politsei eest ära põgeneda. Juht saadi kätte ning ka tema suhtes on alustatud kriminaalmenetlus. Juht on varem korduvalt sama teo eest ka karistatud.

Reedel korraldasid Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud mastaapset puhumisoperatsiooni, mille käigus kontrolliti kokku 1484 sõidukijuhti. Tulemused on tavapäraselt kurvastavad. Kriminaalses joobes juhte oli üks, lisaks sellele tuvastati seitse alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. Politseinikud kõrvaldasid roolist ka neli narkojoobe kahtlusega juhti, kes saadeti täiendavasse ekspertiisi. Lisaks sellele puudus ühel roolikeerajal juhtimisõigus.

Need numbrid on tavapärased puhumisoperatsiooni tulemused, mis näitab, et kahjuks pole selles osas olukord liikluses paremaks läinud, nentis Põder. «Murettekitav on ühe suurenev narkojoobes juhtide osakaal meie teedel. Seetõttu panustame järjest enam ressurssi ka narkojoobes juhtide tabamisele. See nõuab politseinikelt eriti suurt tähelepanelikkust ja head vaistu, sest narkojoobe tunnuseid on märksa raskem tuvastada kui alkoholijoobe tunnuseid. Julgen väita, et meie ametnike oskused ja praktika selles vallas lähevad iga päevaga aina paremaks, mistõttu suudame üha rohkem narkojoobes juhte liiklusest kõrvaldada.»

Reede õhtul tuli teade ka bussijuhist, kes on tugevate alkoholitarvitamised tunnustega. Reisijad takistasid juhil edasi sõitmast ning kohale jõudnud patrull mõõtis bussijuhil raske joobe. «Tahan kiita neid inimesi, kes sellisest juhist politseile teada annavad. Nii hoiti ära järjekordne võimalik joobes juhi põhjustatud liiklusõnnetus,» ütles Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles