Viru tänava ots suletakse postidega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Viru tänava rekonstrueerimise lõppu ei pääse siitkaudu enam autoga vanalinna.
Pärast Viru tänava rekonstrueerimise lõppu ei pääse siitkaudu enam autoga vanalinna. Foto: Pm

Rekonstrueerimise käigus jalakäijate tänavaks muutuva Viru tänava ots suletakse postidega, millest ühe saab vajadusel alla lasta, et autod saaksid sealt läbi sõita.

Postid paigaldatakse Viru ja Aia tänava nurga juurde. «See tähendab sisuliselt seda, et Viru tänav on sealt otsast autodele suletud. Selle üles-alla liigutatava posti käitamine jääb transpordiameti otsustada,» ütles kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Vanalinna elanikud ja ühekordse sissesõiduloaga autojuhid peavad edaspidi leidma vanalinna pääsemiseks mõne teise tee. «Vanalinna elanikud sealtkaudu sõitma ei hakka. Hommikuti kella kuuest kümneni on seal sissesõit avatud, et kaubatoojad  läbi pääseksid. Ja kui kell saab kümme, siis transpordiamet tõstab selle posti ilmselt kuidagi kaugjuhtimise teel jälle üles,» rääkis kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna juhataja Reio Vesiallik.

Politseil, kiirabil ja teistel erisõidukitel on võimalik ise sissepääs avada. «Neile antakse selle jaoks puldid või pannakse autodesse kontaktivaba kiip, mille peale sissesõit automaatselt avaneb,» lisas ta.

Nende jaoks, kes lähevad Viru tänavale lilli ostma, on päris tänava otsas mõned parkimiskohad. Samuti jääb alles senine taksopeatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles