Rikšamehe trussikutest leiti kokaiini ja kanepit

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotaksod Tallinna vanalinnas. Fotol olevad isikud ei ole kuriteoga seotud.
Velotaksod Tallinna vanalinnas. Fotol olevad isikud ei ole kuriteoga seotud. Foto: Erik Prozes
  • Kahelt noormehelt võeti ära 10 grammi kokaiini ja suur kogus kanepit
  • Rikšamehed lõid uimastiäri klientuuri tänu töökontaktidele ja sõprusringkonnale
  • Politsei on Rotermanni kvartali ümbruse luubi alla võtnud

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid kinni kaks Tallinna südalinnas töötanud velotaksojuhti, keda kahtlustatakse suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises.  

Varasemalt kriminaalkorras karistatud ja hetkel vahi all olevalt 21-aastaselt noormehelt võeti kinnipidamisel aluspükste vahelt ära üle kümne grammi kokaiini ja lisaks kanepit, teise kahtlustatava, 22-aastase mehe püksist leiti suures koguses kanepit.  

Noormehed tegutsesid keelatud ainete müügiga peamiselt südalinnas, nende meeliskohaks oli Rotermanni kvartal.

Põhja prefektuuri narko-ja organiseeritud kuritegude talituse juhtivuurija Margo Kivila sõnul lõid noored taksojuhid uimastiäri klientuuri tänu töökontaktidele ja suurele sõprusringkonnale. «Nähes pidevalt enda ümber narkootikumidega kaubitsemist, ei suudeta paraku  kiire raha teenimise ahvatlusele vastu panna, mõtlemata oma teo tõsidusele ja tagajärgedele. Noored peaksid endale teadvustama, et kriminaalmenetlus noore inimese elutee alguses on tõsine asi ja võib nii mõnegi edasisele tulevikuplaanile või unistusele kriipsu peale tõmmata,» selgitas Kivila.

Politsei on Rotermanni kvartali ümbruse n-ö luubi alla võtnud. Seal piirkonnas on mitmeid lõbustusasutusi, kus käib palju noori inimesi, sealhulgas ka alaealisi, mistõttu on just sellistes kohtades oluline tõkestada keelatud ainete müüki. «Teeme aktiivset koostööd ka sealsete lõbustusasutuste esindajatega, et vähendada narkootiliste ainete pakkumist nende tööpiirkonnas. Ka nemad ei ole huvitatud sellest, et nimetatud piirkond on saamas narkootiliste ainete tarvitajate ja müüjate kogunemiskohaks. Täname neid, kes on märganud kahtlast tegevust ja sellest politseile teada andnud. Selline koostöö on meile suureks abiks olnud,» lisab Kivila.

Septembris peeti Rotermanni kvartalis politseioperatsiooni käigus kinni veel kaks isikut suure koguse narkootilise ainega. Üks neist oli kinnipidamise hetkel veel alaealine, kes võeti eeluurimise ajaks ka vahi alla, sest ta oli varasemalt sama kuriteo eest karistatud. Teine kahtlustatav töötas Rotermanni kvartalis ühes meelelahtusasutuses.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles