Haaberstis algas iga-aastane Mardilaat

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavune, 19. Mardilaat kestab Saku suurhallis 5.-8. novembrini.

Traditsiooniline Mardilaat Saku suurhallis on eheda eestimaise käsitöö suurim väljapanek Eestis, kus on kohal rohkem kui 200 käsitöömeistrit ja ettevõtet. Lisaks kauplejatele osalevad mardilaadal käsitööd õpetavad koolid ja muuseumid. Töötavad meistrikojad, laste töötoad, laval astuvad üles rahvamuusikud, pakutakse eestimaist toitu. Viimastel aastatel eriti populaarne Rahvarõiva Nõuandekoda on avatud kogu mardilaada jooksul ja kõik huvilised on oodatud.

Avamisel tutvustavad kirjastused käsitööalaseid uusi raamatuid. Viiele käsitööettevõtjale omistatakse märk Tunnustatud Eesti Käsitöö, esitletakse konkursi Uus Toode Mardilaadal võidutöid. Toimkond on konkursile esitatud toodetest valinud välja parimad ja esitleb neid veebilehel www.folkart.ee, Facebookis ja Mardilaada lehes. Eesti Rahva Muuseum tutvustab oma uut maja. Muuseumi infoletis on võimalik osta eesõigust pääsuks muuseumi Pikale Peole oktoobrist detsembrini.

Reedel, 6.novembril kella 18–21 on laadal Käsitöö ÖÖ, mille ajal käib kauplemine ja meistrikojad töötavad täistuuril. Oodata on mardisante. Uudisloomingut näitab tantsuteater Tee Kuubis, tutvustatakse Virumaa rahvarõivaid ja peaesinejaks on seekord Torupilli Trio.

Esitletakse uut käsitööpoodi Eesti Käsitöö Kodu (Vene 12, Tallinn).

Lisaks traditsioonilisele laadamelule on laat kohtumispaigaks ja kogemuste vahetamiseks meistritele, käsitööhuvilistele ja kõigile uudishimulikele, kellel huvi rahvakunsti ja käsitöö vastu. Tegemist jätkub nii suurtele kui väikestele kõigil neljal päeval.

Mardilaat on avatud 5. novembril kella 12-19, 6. novembril kella 10-21, 7. novembril kella 10-19 ja 8. novembril kella 10-16.

Täpsema esinejate kava ja muu laadainfo leiab Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles