Europarki juht sai konkurendi parklas trahvi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kovanen.
Karol Kovanen. Foto: Raigo Pajula

Europarki tegevjuht Karol Kovanen sai täna Pärnu maanteel asuva Isku mööblimaja ees parkimistrahvi.

«Panin auto Isku klientidele mõeldud parkimiskohale ja kõndisin otsejoones uksest sisse aparaadi juurde, kuhu peab oma numbri sisestama, et saaks kliendina tasuta parkida. Tegin selle ukse juures ära ja läksin poodi. Kui poest tagasi tulin, siis nägin, et olen trahvi saanud,» kirjeldas Kovanen, kuidas tal õnnestus täna keskpäeva paiku trahv saada.

«Ma arvan, et ei liialda, kui ütlen, et see juhtus 15 sekundi jooksul. No mõelge, kui palju aega kulub sellele, et inimene kõnnib mõned meetrid, sisestab kuus märki ning vajutab enter. Selline trahvi tegemine tegelikult nöökimine ja väga nõme,» sõnas Kovanen.

Parkimistrahvi Kovanen vaidlustada ei kavatse: «Ma jätsin selle Iskule lahendada. Kuuldavasti on seal täna kolmel inimesel samasugune olukord olnud. Ma üritasin vaadata, kus see kontrollöör luurab, aga ei näinud. Tahtsin küsida, et mis poliitika neil on.»

Kui palju trahv oli? «Mul ajas nii hinge täis, et ma ei vaadanudki. Ju ta kuskil kolmkümmend eurot oli,» vastas Kovanen. «Parkimise operaator võiks tegelikult normaalselt käituda. Ei saa oma teenust sellisele n-ö nurga tagant trahvi panemisele üles ehitada, see tekitab lihtsalt paksu verd.»

Kovaneni sõnul on neil ettevõttes reegel, et kui parkimiskorraldaja rikkumise tuvastab, siis oodatakse enne trahvi tegemist viis kuni kümme minutit. Sellega püütakse ära hoida taoliseid olukordi, millesse Kovanen ise täna sattus.

«Parkimine on toetav teenus. Ma läinud ju Isku hoovi parkimise pärast niisama aega veetma, vaid külastasin äri. Tegin koheselt kõik nii nagu tingimused nõudsid. Ja kui ma siis ikka trahvi saan, siis see ei ole toetav teenus. Selline parkimise korraldamine töötab ärile, antud juhul Isku ärile vastu. Mul tekivad selle poes käiguga negatiivsed emotsioonid,» selgitas Kovanen, kuidas kehv parkimisteenus mõjutab äri.

Kovaneni trahvi saamisest teatas Postimehele juhuslik möödakäija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles