Gurmeeteatri uus hooaeg pakub müstilist teatrielamust tippkoka loominguga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurmeeteatri etendus.
Gurmeeteatri etendus. Foto: Gurmeeteater

Gurmeeteater alustab uut hooaega 11. detsembril «Müstilise õhtusöögi» esietendusega.

Ka seekord saavad külastajad nautida tippkoka loominguga ühendatud teatrielamust, kus sündmused hargnevad lahti nende keskel.

Gurmeeteatri eestvedaja Risto Meigase sõnul võeti eelmisel aastal alguse saanud Gurmeeteater ja selle esimene etendus «Kriminaalne õhtusöök» publiku poolt väga hästi vastu. «Lisaks Tallinnale toimusid aasta jooksul krimilool põhinevad gurmee-etendused ka Helsinkis ja Riias. Nüüd aga oleme tagasi Tallinnas täiesti uue lavastusega, millega oleme liikunud kriminaalselt süžeelt müstilistele ja ajaloolistele radadele,» tutvustas Meigas teatri uut hooaega.

«Taaskord teeme Gurmeeteatri raames koostööd tunnustatud lavastajate, näitlejate ja tippkokkadega. Sedapuhku on tegu rahvusvahelise seltskonnaga – lavastaja on pärit Eestist, käsikirja autor ja kunstnik Lätist ning peakokk Soomest,» rääkis Meigas.

Suurepärase toiduelamuse garanteerib sel aastal kokkade olümpiaks kutsutud ülemaailmsel võistlusel Bocuse d’Oril neljanda koha saavutanud ja parima liharoa autoriks tunnistatud Soome kokk Matti Jämsen. Käsikirja autor on tuntud Läti kirjanik ja ühiskonnakriitik Nils Sakss ning lavastajaks paar aastat tagasi Sinebrychoff Eesti fondi kultuuriaasta parima debüüdi stipendiumi pälvinud Sander Pukk.

«Müstilise õhtusöögi» peategelaseks on Die Glocke (Kell) – Natsi-Saksamaa ülisalajane masin Teise maailmasõja päevilt, mis ajaloolaste uskumuse järgi pidi aitama Natsi-Saksamaa valitutel sõja kaotust edasi lükata või seda isegi läbi aja põgenedes vältida. Masina saladuse lahendas Poola ajaloolane ja füüsik Pavel Rozeck, kes arhiivisügavustest leitud detailsete jooniste põhjal konstrueeris Die Glocke täpse koopia. Peale seda on ta rännanud ringi, et näidata seda ajaloolist ja uskumatut seadeldist inimestele kõikjal maailmas, pakkudes selle juurde elegantselt serveeritud ja hõrgult maitsvat õhtusööki.

Gurmeeteatri etendused toimuvad 11.-19. detsembrini Heliose kinos, Tallinna vanalinnas Sauna tn. 1. Lisainfo: www.gurmeeteater.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles