Algab Põrguvälja mitmetasandilise liiklussõlme ehitus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrguvälja liiklussõlm.
Põrguvälja liiklussõlm. Foto: Kuvatõmmis

Sel nädalal algavad Tallinna ringtee Põrguvälja liiklussõlme ja Jüri jaotusringi ehitustööd.

Kuni kevadeni jääb liikluskorraldus Tallinna ringtee lõigul km 9,7–11,6  püsima endistviisi. Maanteeameti põhja regiooni ehitusvaldkonna juhi Lembit-Alo Kippari sõnul tekivad esialgu teelõigule vaid kiiruspiirangud ning teekitsendused. Suuremad liikluskorralduse muudatused on plaanis alates 2016. aasta märtsist.

Põrguvälja liiklussõlme ja Jüri jaotusringi ümberehituse eesmärgiks on parandada liikluse sujuvust ning tõsta liiklusohutust. Viimase kümne aastaga on liiklussagedus Tallinna ringteel kasvanud pea 50 protsenti. Tänaseks on antud teelõigu keskmine liiklussagedus kasvanud 10 300 sõidukini ööpäevas, millest 17 protsenti moodustab raskeliiklus.

Põrguvälja liiklussõlm on Tallinna ringtee, Jüri aleviku ja Põrguvälja tehnopargi suunalise liikluse kokkusaamispunktiks. Praegu on sealne liikluskorraldus lahendatud samatasandilise ringristmikuna, kuid see ei toimi enam piisava läbilaskvusega ning tipptundidel tekivad ummikud. Ringristmiku asemele tuleb eritasandiline ristmik, kus Jüri ja Põrguvälja vaheline liiklus hakkab käima üle Tallinna ringtee. Jüri jaotusring on Tartu maantee alune ringtee, millelt saab võtta suuna kõigi Eesti põhimaanteede suunas. Olulisi muudatusi jaotusringil ei tule, küll aga korrigeeritakse ringristmiku pealesõitude ja väljasõitude trajektoore.

Esmalt on töövõtjal plaanis arheoloogilised uuringud ning pinnase väljakaeve. Talve jooksul jätkub väljakaeve ning algavad tee mullete ehitamine, vee- ja kanalitrasside ümber- ning juurdeehituse tööd, sadeveesüsteemide väljaehitamine, kommunikatsioonitrasside ümbertõstmine jmt. Viadukti ehitustöödega alustatakse 2016. aasta märtsis.

Ehitustöid teeb Lemminkäinen Eesti AS, ehituse omanikujärelevalvet BRP Insenerid OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 8 417 892, 62 eurot. Ehitustööde planeeritav kestvus on 16 kuud. Tööde lõpp on lepingu järgselt 18. jaanuar 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles