Kool nõuab külalislektor Linnar Priimäelt avalikku vabandust

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mina ei tee põhimõtteliselt ühte tööd mitu korda, ja seda, mis pole minu töö, ei tee ma üldse,“ kinnitab filosoofiadoktor Linnar Priimägi, kes valmistab iga oma loengu ja esinemise ette uuesti.
“Mina ei tee põhimõtteliselt ühte tööd mitu korda, ja seda, mis pole minu töö, ei tee ma üldse,“ kinnitab filosoofiadoktor Linnar Priimägi, kes valmistab iga oma loengu ja esinemise ette uuesti. Foto: parnupostimees.ee

Täna hommikul tekkis Kadrioru Saksa Gümnaasiumis olukord, kus külalislektor Linnar Priimägi ei pääsenud ettenähtud tunni eel aulasse sisse ning avaldas seejärel sotsiaalmeedias direktori aadressil ropu sõimukirja. Kool nõuab Linnar Priimäelt avalikku vabandust.

«Aulat ette valmistama läinud tehniku järel sulgus uks automaatselt ning koputused ei olnud talle kuuldavad. Nii aula kui õpilased olid valmis kell 8 algavaks tunniks, ent külalislektor lahkus majast enne tunni algust. Õpilastel ära jäänud loeng asendati saksa keele tunniga,» selgitas kooli direktor Imbi Viisma, millest konflikt külalislektoriga alguse sai.

Viisma sõnul jõudis info juhtunust temani Linnar Priimäe sotsiaalmeedia lehelt, kus viimane teda juhtunu pärast sõimuga üle kallas. Külalislektor kooli kontaktisikuga ise ühendust ei võtnud.

«Nädal aega olin ma ette valmistanud oma tänahommikust tundi kadrioru saksa gümnaasiumis oma viimast neist seitsmest mis ma lubasin seal teisipäeva hommikuti pidada ma rääkinuksin thomas manni novellist mario ja võlur mul oli kaasas üks raamat tüübile kes mind kõige tähelepanelikumalt kuulas ja kelle ma oleksin oma üliõpilaseks kutsunud see raamat oli muidugi stendhali punane ja must,» kirjutas (avaldame toimetamata kujul – J.K.) imagoloog ja Tallinna Ülikooli lektor Linnar Priimägi oma sotsiaalmeedia lehel, kuidas ta tunni andmiseks ette valmistus.

Järgnev ajas Priimäel kopsu üle maksa: «Ma lähen pidulikult pidama oma viimast tundi ja aula uks on kinni no mida m***i kas majas on direktor või ei ole mis toimub kas see on saksa kool või pordumaja miks mind kutsuti et alandada või direktriss imbi viismaa jagab siin hingedepäeva puhul soovitusi et süüdake küünal ja olge lahked aga kuule imbi tee ikka enne oma aula uks lahti siis hakkame küünlaid süütama ja nõnda edasi ah mul oli thomas manni novelli kohta midagi uut öelda mida germanistid ja kirjandusteadlased pole märganud tähele panna nüüd ei ole mul seda kellelegi öelda käin nagu l**s lapsega ei tea kuhu panna.»

Direktor Viisma sõnul on kogu koolitöö tänaseks tugevalt häiritud, õpilased on ehmunud ja nördinud külalislektor Linnar Priimäe käitumisest: «On kahetsusväärne, et täiskasvanud inimene, lektor, eeskuju, lahendab probleemi, kasutades ebatsensuurseid sõnu ning labasusi. Kool jääb ootama avalikku vabandust.»

Kadrioru Saksa Gümnaasium on saksa keele süvaõppega munitsipaalkool, kus õpib 991 õpilast. Kadrioru Saksa Gümnaasium on kõige pikaajalisema saksa keele õppesuunaga munitsipaalkool Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles