Staažikas kohanimeekspert saab Tallinna raemedali

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna raemedal.
Tallinna raemedal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus omistab geograaf Tõnu Raudsepale järjepideva ja tulemusliku töö eest Tallinna kohanimede hoidmisel ja arendamisel raemedali.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena. Raemedali andmise otsustab linnavalitsus. Taotluse anda Tallinna raemedal geograaf Tõnu Raudsepale esitas linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tõnu Raudsepp (sündinud 1955) on olnud tänavu 50. sünnipäeva tähistava Tallinna linnavalitsuse nimekomisjoni liige viimased 26 aastat. Väsimatu kohanimeuurijana on ta üks viljakamaid komisjoniliikmeid, kelle ettepanekul on nimed saanud paljud Tallinna tänavad, rohealad, ühissõidukipeatused ja teised nimeobjektid.

Üleminekuajal võttis Tõnu Raudsepp osa vanade kohanimede ennistamise töörühmadest ning osales ka Tallinna territoriaalosade (asumite) piiride ja nimede ettepanekute ettevalmistamisel.

Tõnu Raudsepp on alati seisnud eelkõige selle eest, et Tallinna tänavanimedes ja ka teistes kohanimedes saaksid jäädvustatud ajaloolise ja kultuurilise väärtusega toponüümid. Nii on ta jätnud Tallinna kohanimemaastikule oma jälje näiteks Tähesaju tee, Meeliku tänava, Naistepuna tee, Kallaste tänava, Liivametsa tänava, Härgmäe tänava, Lendtähe peatuse ja paljude teiste nimedega.

Tõnu Raudsepp on seda väärikat ja vastutusrikast Tallinna linnaruumi sobivate kohanimedega rikastamise tööd teinud Tallinna heaks alates 1989. aastast oma vaba tahte alusel. Valiknimede põhilise eelkoguja ja aktiivse liikmena on tema panus Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjoni töös hindamatu väärtusega.

Raemedal antakse Tõnu Raudsepale kätte 1. detsembril nimekomisjoni 50. aastapäeva vastuvõtul Tallinna raekojas.

Alates 2004. aastast välja antava raemedali on seni pälvinud 57 isikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles