Tallinnas algab bussisõidu ohutuskampaania «Hoia ennast! Hoia kinni!»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PPA

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus algatas koostöös Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsiga kampaania «Hoia ennast! Hoia kinni!», et juhtida tähelepanu ühissõidukis sõitvate reisijate ohutusele.

Viimasel ajal on sagenenud ühistranspordis toimunud liiklusõnnetused, kus sõiduki manöövri või äkkpidurduse tagajärjel kukkudes saavad reisijad viga. Kaheksa kuu jooksul on saanud kannatada 36 inimest, mida on kolmandiku võrra rohkem kui mullu samal ajal, teatas Põhja prefektuur.

87 protsenti kannatanutest on üle 50-aastased ning 92 protsenti vigastatutest on naissoost sõitjad. Selleks, et tõsta ühistranspordiga sõitjate teadlikkust ja vähendada nendega juhtuvate liiklusõnnetuste arvu, paigaldatakse linna bussidesse, trollidesse ja trammidesse ennetussõnumitega kleebised «Hoia ennast! Hoia kinni!».

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse liiklustalituse juht Sirle Loigo ütleb, et kampaania eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu sellele, et käepidemest kinni hoides on võimalik selline õnnetus ära hoida. «Liikluses tuleb paratamatult ette ootamatuid olukordi, millele võib järgneda järsk manööver või äkkpidurdus. Seetõttu pidasime vajalikuks kutsuda inimesi üles tegema enda poolt kõik võimalik, et mitte ühistranspordis viga saada. Selleks tuleb hoida käepidemest kinni,» ütles Loigo. «Loomulikult on sama oluline, et ka ühissõidukite juhid ning kaasliiklejad väldiksid igal võimalusel sellise olukorra tekkimist, kus ühissõiduk peab ootamatult pidurdama või järske manöövreid tegema. Selleks saab valida sobiva sõidukiiruse, et jääks võimalikult palju aega liikluses reageerimiseks ning kõik manöövrid tuleb sooritada ettevaatlikult ja äärmise tähelepanelikkusega,» lisas Loigo.

Kampaaniat korraldab Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus koostöös Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles