Video: kuidas maitseb taimne vorstilaadne toode?

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saavad taimetoitluse harrastajad ja huvilised kokku Tornimäe ärimajas, kus toimub 5. korda Taimetoidumess. Selle ürituse eesmärgiks on tutvustada taimetoitu ning sellega kaasnevat elustiili. 

Vegan toidupood Veggo tuli Taimetoidumessile mitmekülgse tootevalikuga: laud oli kaetud erinevate taimsete juustude, vorstide, kotlettide, pasteetide, määrete ja šokolaadidega. «Ühest  küljest need tooted meenutavad kindlasti neid tooteid, millega inimesed harjunud on, Veggo eesmärk või motiiv ongi näidata, et selleks, et olla taimetoitlane, ei pea millestki loobuma ja see on lihtne,» selgitas tootevalikut Veggo Eesti piirkonnajuht Anita Jürison.

Tema sõnul saavad taimetoitluse kasuks otsustanud inimesed edasi elada nii nagu varemgi, nautida samu maitseid, millega harjunud ning see kõik «ei ole suur ohverdus või enda piinamine». Jürisoni arvates ei saa inimesed tihti kohe arugi, et taimsete juustude või vorstide puhul on tegemist taimetoiduga. 

Taimetoidumessil osaleb ligi 50 ettevõtet ja organisatsiooni, kes tutvustavad ja müüvad laias valikus taimetoitu, eetilisi kaupu, riideid ja kosmeetikat, jagavad infot, ideid ning teevad häid pakkumisi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles