Fotod: Kurna liiklussõlm Tallinna ringteel sai valmis

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurna liiklussõlm.
Kurna liiklussõlm. Foto: maanteeamet

Maanteeameti 2015. aasta üks suurimaid ehitusprojekte, Kurna liiklussõlm Tallinna ringteel, sai lõpuks valmis.

Maanteeameti teatel jätkus Kurna liiklussõlme valmimisega Tallinna ringtee väljaehitamine kaasaegseks, 2+2 sõiduradadegaesimese klassi maanteeks. Eesti põhimaanteedest on liiklussagedus kasvanud enim just Tallinna ringteel - viimase kümne aasta jooksul koguni ligi 50 protsenti.

Foto: maanteeamet
Foto: maanteeamet

Liiklejate jaoks on peamine erinevus varasemaga võrreldes radade arv sõidusuunas (2+2), takistusteta sõit ringteel (varem fooriristmik), sõidusuundade vaheline eraldusriba ning kohaliku liikluse eraldamine põhitrassist.

Koos Kurna eritasandilise ristmikuga valmis ka neljarajaline 4,4-kilomeetrine lõik Jüri viaduktist kuni Kurna sõlmeni.

Tallinna ringtee kuulub üle-euroopalisse TENT-T teedevõrku, mis tähendab, et Maanteeamet saab seda välja arendada suures osas Euroopa Liidu Ühtekuulusfondi finantseerimisel.

«Lõppenud rahastusperioodil õnnestus meil rajada neljarealine lõik Luige ja Jüri vahel,  viimane osa ehk Kurna liiklussõlm valmis sel sügisel. Järgmise rahastusperioodi jooksul on plaanis rajada neljarealiseks Jüri-Väo lõik, mille esimene osa, Põrguvälja liiklussõlm, on jõudmas ehitusse,» kommenteeris maanteeameti põhja regiooni ehitusvaldkonna juht Lembit-Alo Kippar.

Lisainfo

  • Kurna liiklussõlme ehitajateks olid AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ja OÜ RTS Infraehitus
  • Ehitustööde maksumus oli 18,3 miljonit eurot
  • Ehitus kestis 18 kuud
  • Ehitustöid rahastas 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles