Tütar leidis põletushaavadega ema korteri põrandalt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjuuks
Ahjuuks Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile kell 13.07 sai Häirekeskus teate, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval on kortermaja ühe korteri köögi põrandalt leitud põletushaavadega hukkunud 82aastane naine.

Esialgse info kohaselt oli leidjaks eakale naisele külla läinud tütar, kes helistas kohe hädaabinumbril 112.

Sündmuskohale jõudnud Lilleküla päästekomando päästjad korteris põlengut ei leidnud. Tõenäoliselt oli eakas naine kütnud köögis pliiti ning selle käigus olid süttinud tema riided. Tuli korterisse edasi ei levinud. Traagiline õnnetus oli juhtunud juba mõnda aega tagasi, päästetööde juhi sõnul oli pliit päästjate saabudes külm.

Päästeameti teatel pole selles kahjuks midagi erakordset, et pliiti või ahju küttes juhtub eakate inimestega traagilisi õnnetusi. Eakate inimeste koordinatsioon pole enam hea ning elav tuli on teadupärast ohtlik. Väikseim vale liigutus ning riided võivadki süttida.

Loomulikult ei tähenda see seda, et eakad inimesed peavad loobuma soojast toast või soojast toidust. Vajadusel peaks abikäe osutama just nooremad sugulased või naabrid, kes kõik elava tulega seonduvad tegevused vanuri eest ise ära teevad.

Sellel aastal on tulekahjudes hukkunud 40 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles