Tallinn tühistas kõik senised linnahalli arendamisotsused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikkusele suletud linnahalli väljanägemine muutub iga aastaga hullemaks.
Avalikkusele suletud linnahalli väljanägemine muutub iga aastaga hullemaks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu kiitis neljapäeval heaks linnavalitsuse ettepaneku lugeda lõppenuks Tallinn Entertainment LLC-ga peetud läbirääkimised Tallinna linnahalli ja sellega piirnevate kinnistute arendamiseks, kirjutas BNS.

Linnavolikogu otsuse eelnõu «Tallinna Linnahalli rekonstrueerimine» kohaselt tunnistati ühtlasi kehtetuks kõik varasemad linnahalli ja sellega piirnevate kinnistute arendamist puudutavad linnavolikogu otsused. Linnavalitsus sai kohustuse esitada hiljemalt järgmise aasta 4. aprilliks linnavolikogule linnahalli rekonstrueerimise kava koos linnahalliga piirnevate kinnistute müügiettepanekuga.

Linnavolikogu otsusega tunnistati kehtetuks hoonestusõiguse seadmise otsus, ühisettevõtte loomise põhitingimusi ja volitusi sätestavad otsused ning loeti lõppenuks läbirääkimised äriühinguga Tallinn Entertainment LLC.

21. detsembril 2006 otsustas linnavolikogu seada linnahalli kinnistule ja seda ümbritsevatele kinnistutele avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõigus, eesmärgiga rekonstrueerida linnahall kontserdisaaliga konverentsikeskuseks. Konkursiga hoonestajat leida ei õnnestunud. 16. aprilli 2009 otsusega ja 26. augusti 2010 otsusega kavatseti luua linnahalli piirkonna arendamiseks ühisettevõte. Praeguseks on läbirääkimised lõppenud ja kokkulepet ei sõlmita.

Tallinna linnavalitsus moodustas Tallinna linnahalli rekonstrueerimise ja arendamise koordineerimiseks ajutise komisjoni. Ajutine komisjon moodustati eesmärgiga leida Tallinna linnahalli rekonstrueerimiseks ja Tallinna linnahalli ümbritsevate alade arendamiseks uusi lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles