Tallinna Linnavolikogu võttis vastu otsuse riigikohtusse pöördumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinna linnavolikogu võttis tänasel istungil 43 poolthäälega vastu otsuse eelnõu, mis näeb ette pöördumise riigikohtu poole põhiseadusliku järelevalve algatamiseks, mille alusel kõrvaldati ametist Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

«Tänaseks on linnavolikogule üle antud rohkem kui 47 000 toetusallkirja Riigikohtu poole pöördumiseks, mis näitavad selle küsimuse olulisust tallinlaste jaoks,» ütles eelnõu kaitsnud Keskerakonna fraktsiooni esimees Toivo Tootsen.

«Ainuõige lahendus on sellega tegeleda kõige kõrgemal kohtulikul tasandil, mistõttu pean linnavolikogu tänast otsust väga vajalikuks sammuks,» lisas ta.

Keskerakonna pressiteates seisis, et otsuse poolt hääletas 53-st kohale registreerinud linnavolinikust 43. Vastu ja erapooletuid ei olnud.

Tallinna ringkonnakohus jättis möödunud reedel jõusse Harju maakohtu määruse korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare ametist kõrvaldamise kohta.

Ringkonnakohus nõustus riigiprokuratuuri seisukohaga, et kriminaalasja eeluurimise huvides on põhjendatud Savisaare kõrvaldamine meeri ametist. Sellega jättis ringkonnakohus Savisaare kaitsja määruskaebuse rahuldamata.

Harju maakohus arutas Edgar Savisaare ametist kõrvaldamise taotlust 24. septembril ning otsustaski 30. septembril, et Savisaar tuleb linnapea ametist kõrvaldada. Kohus leidis, et Savisaarele esitatud kahtlustus on suures osas põhjendatud.

Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs kinnitas BNSile, et viib vaidluse Savisaare ametist kõrvaldamise osas kindlasti riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles