Liivat: Savisaar soovib end asetada väljapoole Eesti õiguskorda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat. Foto: Peeter Langovits

Volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Anto Liivati hinnangul püüab volikogu keskfraktsiooni esitatud eelnõu asetada korruptsioonis kahtlustatava Edgar Savisaare väljapoole Eesti õiguskorda.

Volikogu arutab täna eelnõu, millega pöördutakse riigikohtu poole ja taotletakse kriminaalmenetluse seadustikus erandit omavalitsusjuhtidele, et selles ametis olevaid isikuid ei saaks edaspidi töölt kõrvaldada.

«Allkirjade kogumise kampaania ja tänane eelnõu näitavad, et Edgar Savisaar kardab Keskerakonna sisevalimiste tulemuste pärast. Oma võidu kindlustamiseks ei peeta isegi paljuks nõuda poliitilise mandaadiga inimestele õigust tegutsemaks väljapool seadust,» ütles volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Liivati sõnul soovib Edgar Savisaar näidata, et kõik Tallinna keskerakondlased toetavad just teda. «Selleks on ta pannud Tallinna linnavolikogu keskfraktsiooni saadikud üsna vastikusse olukorda, kus nad peavad eelnõu poolt hääletades tunnistama, et nii kohtuvõim kui ka õiguskantsler on võtnud seisukohti, mis on põhiseadusega vastuolus,» selgitas Liivat.

«Avalikul arvamusel ei ole juristidiplomit. Niisamuti, nagu avalik arvamus võib inimese süütuse presumptsiooni põhimõtet eirates süüdi mõista, võib ta ka uurimise all oleva inimese tõenditega tutvumata õigeks mõista. Soovin, et Eesti oleks jätkuvalt õigusriik, kus ka poliitikute üle mõistaks õigust sõltumatu kohtusüsteem, mitte avalik arvamus. Nii, nagu Kriminaalmenetluse seadustik võimaldab poliitilise mandaadiga inimese ametist kõrvaldada, kui on alust arvata, et ta võib toime panna uusi kuritegusid või kahjustada kriminaalmenetluse käiku, pakub ta ka kaitset oponentide poliitilise omavoli eest,» selgitas Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles