Viiendik Pealinna tiraažist levib Tallinnast välja

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsuse häälekandja «Pealinn» 2003. aastal tollase linnapea Edgar Savisaare fotoga
Tallinna linnavalitsuse häälekandja «Pealinn» 2003. aastal tollase linnapea Edgar Savisaare fotoga Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) arupärimisest Tallinna Linnavalitsusele selgub, et tervelt viiendik Tallinna linna häälekandjate Pealinn ja Stolitsa tiraažist levib linlaste raha eest väljapoole Tallinna.

Pealinna ja selle venekeelse versiooni Stolitsa kogutiraaž ca 140 000 eksemplari nädalas, millest 27 000 eksemplari saadetakse Tallinnast välja.

«Arvestades, et linna ajelehtede väljaandmiseks ja levitamiseks on käesoleval aastal ette nähtud enam kui 1,1 miljon eurot, siis lihtne matemaatika annab aimu, mis suurusjärgus summadega toetab Tallinn keskerakondliku propagandalehe levikut väljaspool Tallinna piire,» rääkis Kukk.

Kuke sõnul on Tallinna trükimeedia väljaandmiskulud paari aastaga kasvanud ligi 150 000 euro võrra, mille eesmärgiks on suure tõenäosusega just üha agressiivsem linnameedia levitamine Tallinna piiride taha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles