Energia avastuskeskus tutvustab tuleviku koolitundi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitreaalsuse töötuba Energia avastuskeskuses.
Liitreaalsuse töötuba Energia avastuskeskuses. Foto: Energia avastuskeskus

Energia avastuskeskuses on sel nädalal «Virtuaalse füüsika festival».

«Unustage pastakad, töövihikud ja paberõpikud. Tuleviku koolitunnis õpitakse nutitahvel käes liitreaalsuse abil,» tutvustas Energia avastuskeskuse juhataja Kertu Saks, tuleviku õppevahendeid.

Energia avastuskeskuses peetakse 26. oktoobrist 1. novembrini „Virtuaalse füüsika festivali“, kus tutvustatakse kahte uut töötuba. Töötoas «Kättpidi liitreaalsuses» astutakse virtuaalreaalsusest samm edasi ja ühendatakse tehnoloogia abil reaalne ja virtuaalne maailm. Sellist tehnoloogiat nimetataksegi liitreaalsuseks, mis on tänapäeva tippinseneride ja –tehnoloogide leiutis, mida on seni kasutatud sõjatööstuses ja meelelahutuses, kuid järjest enam ka õppematerjalide loomiseks.

Energia avastuskeskus võtab liitreaalsuse tehnoloogia appi näiteks selleks, et õpetada miks ja kuidas toimuvad Maal kliimamuutused. Töötoas «Nähtuste füüsika» näidatakse samuti erinevate katsete käigus, miks temperatuur Maal tõuseb ja kuidas see meie igapäevaelu mõjutab.

Uusi töötube tutvustatakse ka «Virtuaalse füüsika festivali» perepäevadel 31. oktoobril ja 1. novembril, kus lisaks tehakse näitusesaalis ka pop-up virtuaalse füüsika katseid jäätise ja infrapunakaameraga, tutvustatakse 3D printimise võimalusi ning katsetatakse videomängude mängimist kinect-iga. 

«Liitreaalsuse tehnoloogia abil on kerge näitlikustada keeruliste loodus- ja reaalteaduste kooliainete teemasid ning nii saab hõlpsasti õpetada ka kunsti, ajalugu või ka võõrkeeli. Liitreaalsuse tehnoloogia kasutamine nutiseadmetes on õppevahendina lähiaastatel kiiresti koolidesse ja tavakasutusse jõudmas ning tore, et meil on võimalus pakkuda tänastele lastele mälestust, et esimest korda õppisid nad seda tehnoloogiat kasutades Energia avastuskeskuses,» ütles Saks.

Uued töötoad on valminud Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi toel koostöös Soome Heureka teaduskeskuse, Helsingi Ülikooli, Soome Arktika teaduskeskuse, Soome teaduspäevade korraldajate ning KILT OÜga.

 Energia avastuskeskus on peredele ja lastele loodus- ja reaalteaduste teemalisi näitusi ja programme loov külastuskeskus, mis taasavati põhjaliku renoveerimise ja täieliku ekspositsiooniuuenduse järel aasta tagasi. Tänaseks on uuenenud keskust külastanud juba enam kui 130 000 inimest.

Täpsem info «Virtuaalse füüsika festivali» ning töötubade ja perepäevade programmi kohta Energia avastuskeskuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles