Bermuda kolmnurga baarid kaebavad Tallinna linna kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeta baar.
Nimeta baar. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna vanalinna Suur-Karja piirkonnas asuvad kümme baari ja meelelahutusasutust plaanivad Tallinna linnavalitsuse kohtusse kaebamist, kuna leiavad, et linnapoolsete tegevuspiirangutega rikutakse nende õigusi.

«Veel ei ole teada, kas teeme ühishagi või kaebame üksinda linna kohtusse. Aga ega muud üle ei jää, kui kohtuteed alustada, kuna meie arvates on linn lähtunud ebavõrdse kohtlemise printsiibist ja eiranud turumajanduse reegleid. Linna otsus meie tegevust tugevalt piirata on ebaproportsionaalne ja ebaaus,» ütles Nimeta baari omaniku Nimeta Management OÜ juhatuse liige Vallo Palvadre.

Palvadre sõnul jääb talle arusaamatuks, miks valiti just need konkreetsed kümme Suur-Karja baari ja jäeti mõned muud lähedal olevad baarid piirangutsoonist välja. Alkoholimüügi piirangud puudutavad Nimeta Baari, Shootersit, St. Patrickut, Laborit, Labor 2, Route 13, Valli Baari, Taco Expressi, Dublineri ja Bayern Böhmen Kellerit, öeldi linnavalitsuse pressiteenistusest.

«Kindlasti üks linnapoolne põhjendus on see, et tuleb tagada avalik kord selles piirkonnas. Samas ma leian, et need kümme baari on avaliku korra tagamiseks piisavalt korda saatnud,» märkis Palvadre. «Oleme oma rahadega palganud neljapäeva ja reede öösel tänavale isegi turvateenuse. Tegelikult peaks see olema politsei töö.»

Linnavalitsuse korraldus sisaldab kaht erinevat piirangut. «Esiteks asukohapõhine piirang konkreetsetele müügikohtadele, kus piiratakse alkoholiga kauplemise aega tööpäevadele eelnevatel öödel kella 00.00-st kella 05.00-ni ja puhkepäevadele eelnevatel öödel kella 01.00-st 05.00-ni,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil.

Teiseks piirab linn konkreetsete isikute majandustegevust ja peatab ajaliselt tund hiljem majandustegevuse osaliselt – piiratakse ettevõtjate kaubandustegevust toitlustamise tegevusalal ja peatatakse meelelahutusprogrammi pakkumine niinimetatud Bermuda piirkonna müügikohtades.

Sarapuu sõnul on niinimetatud Bermuda piirkonna avaliku korra ja heakorra probleemid üldteada ja kestnud juba pikka aega. «Vaatamata erinevate linna- ja riigiasutuste ning ka baaripidajate jõupingutustele ei ole olukord tänaseks ikka rahuldav ning peale pikka ja põhjalikku haldusmenetlust on selge, et linnal lasub kohustus astuda samme elanike, linnakülastajate, majutusasutuste ja teiste piirkonna ettevõtjate õiguste kaitseks. Samuti tuleb rõhutada antud piirkonna kui kultuuripärandi säilitamise ja väärtustamise tähtsust,» rääkis ta.

Piirang jõustub kuu aja pärast ja kehtib kuni 20. märtsini, selle aja vältel on ettevõtjatel kohustus oma majandustegevus ümber korraldada selliseks, et selle tegevusega ei rikutaks teiste isikute õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles