Linnavalitsus pidas Savisaare toetuseks eraldi istungi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus pidas neljapäeval plaanivälise istungi, mille päevakorras oli vaid üks punkt – seisukoha andmine eelnõule, mis volitab linnavolikogu esimeest pöörduma riigikohtu poole linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamise ebaseaduslikuks tunnistamiseks.

Tegemist on volikogu aseesimehe Toivo Tootseni esitatud eelnõuga «Taotluse esitamine Riigikohtule ja volituse andmine Kalev Kallole». Taotluse sisu on lühidalt selline: kuna kohaliku omavalitsuse korralduse seadus sätestab, et vallavanema ja linnapea valimine on volikogu ainupädevuses, siis on Edgar Savisaare ametist kõrvaldamisega jõhkralt seadust rikutud, sest volikogu ei saanud selles küsimuses kaasa rääkida.

Nii taotlebki Tallinna linn, et riigikohus tunnistaks põhiseaduslikkuse järelevalve korras osaliselt põhiseadusega vastuolus olevaks kriminaalmenetluse seadustiku paragrahv 141 lõige 1, mille alusel on korruptsioonis kahtlustatav Savisaar Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud.

Savisaare advokaat Oliver Nääs on tema ametist kõrvaldamise ringkonnakohtus vaidlustanud. Ringkonnakohus teeb selles asjas otsuse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles