Fotod ja video: Maardus süttis põlema suures koguses ladustatud prügi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva hilisõhtul puhkes tulekahju Maardus Lao tänaval, kus süttis põlema suures koguses ladustatud prügi. Sündmus lõppes laupäeval kella 10 paiku, teatas päästeamet.

Päästjad tegid sündmuskohal kindlaks, et Nelitäht OÜ territooriumil põles suures koguses ladustatud pakendijäätmeid, peamiselt plast- ja kartongpakendeid. Põlengu pindala oli hinnanguliselt 2000 ruutmeetrit, jäätmehunniku kõrgus oli ligikaudu 15 meetrit.

«Päästjate esmane ülesanne oli hoida ära tule levik lähedalasuvatele tööstushoonetele. See ka õnnestus. Samuti polnud alguses teada, kui palju levib põlengust suitsu, kui mürgine see inimestele on ning millisesse suunda see levib. Õnneks jõudis levivat suitsu eluasemeteni minimaalselt ning keskkonnauuringute keskuse esindaja mõõtmistulemused ei tuvastanud inimeste jaoks midagi ohtlikku ka kõige rohkem suitsuga kaetud piirkonnas,» teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Assaku, Kesklinna, Lilleküla, Lasnamäe, Pirita ja Muuga päästjad ning päästetehnika ning Kaberneeme ja Vaida vabatahtlikud päästjad ning päästetehnika panid tulele piiri kella 2.58ks. Inimesed tuleõnnetuses viga ei saanud. Praegu käib tulekahju paigal järelkustutus, ekskavaatorite abil sorteeritakse põlenud pakendijäätmeid, eesmärgiga leida võimalikke tulekoldeid. Politsei reguleerib sündmuskohal jätkuvalt liiklust, hetkel on liikluseks suletud Kombinaadi tänava poolne Põhjaranna tee lõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles