Linn keelab öise viinamüügi Bermuda kolmnurgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus võttis vastu korralduse, millega kehtestatakse kümnele vanalinnas tegutsevale meelelahutuskohale ja neid pidavatele isikutele majandustegevuse piirangud.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul sisaldab korraldus kahte erinevat piirangut. «Esiteks asukohapõhine piirang konkreetsetele müügikohtadele, kus piiratakse alkoholiga kauplemise aega järgnevalt: tööpäevadele eelnevatel öödel kella keskööst kella viieni hommikul ja puhkepäevadele eelnevatel öödel kella ühest öösel kuni kella viieni hommikul. Teiseks piiratakse konkreetsete isikute majandustegevust ja peatatakse ajaliselt tund hiljem majandustegevus osaliselt – piiratakse ettevõtjate kaubandustegevust toitlustamise tegevusalal ja peatatakse meelelahutusprogrammi pakkumine nn Bermuda piirkonna müügikohtades,» rääkis Sarapuu.

«See otsus puudutab ainult Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänavate piirkonnas tegutsevaid ettevõtteid ehk rahvakeeli Bermuda kolmnurka,» lisas ta. Need kohad on: Nimeta baar, Shooters, St. Patrick’s, Labor (kahel aadressil), Route 13, Valli baar, Taco, Dubliner ja Bayern Böhmen Keller.

Ettevõtjad saavad ettekirjutuse, mille sisu on just selline, et tagada öörahu. Me oleme nende ettevõtjatega korduvalt koos istunud, pakkunud neile võimalusi, kuidas viia oma majandustegevus selliseks, et teised selle piirkonna asukad oleksid rahul. Aga see olukord, mis seal täna on, ei vasta sellele, mida ühiskond ootab,» ütles abilinnapea.

Korraldus jõustub Sarapuu sõnul 20. novembrist ja kehtib kuni 20. märtsini 2016. «Kui selleks ajaks on kõik korras ja me leiame, et nende ettevõtete majandustegevus on mõistlikul kombel ümber korraldatud, siis võib linnavalitsus oma otsused ümber vaadata. Aga pärast tänast otsust on asi nii, et tööpäevade eelsetel öödel ei tohi seal pärast keskööd enam alkoholi müüa. Ja puhkepäevade eel kella ühest. Majandustegevuse piiramine tähendab seda, et tund pärast alkoholimüügi lõppu ei tohi nendes asutustes pakkuda ei toitu, ei muusikat, ei muud meelelahutust,» lisas ta.

See tähendab, et tööpäevadele eelnevatel öödel alates kella ühest ja puhkepäevadele eelnevatel öödel alates kella kahest on ettevõtjad kohustatud klientide teenindamise lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles