Tallinna ühissõidukitel on lipud Slovakkia presidendi auks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia lipp.
Slovakkia lipp. Foto: Slovakiafacts.co

Tallinna ühissõidukid on ehitud Slovakkia lippudega 19.-20. oktoobrini toimuva Slovakkia presidendi Andrej Kiska riigivisiidi auks.

«Nagu kõigi riigivisiitide puhul, tellis välisministeerium ka seekord meilt ühissõidukite kaunistamise Slovakkia lippudega, et tuua linnaruumi rohkem märke riigis viibivast kõrgest külalisest,» selgitas Tallinna Linnatranspordi ASi pressiesindaja Sirje Roht.

«Kahjuks on seekordne ühissõidukite kaunistamine tekitanud inimestes rohkesti arusaamatust. Kuna Slovakkia riigilipp on esmapilgul väga sarnane meie suure naaberriigi lipuga, oleme saanud suure pahameele osaliseks. Meile helistatakse ja kirjutatakse massiliselt ning nõutakse aru, miks TLT on sellise aktsiooni korraldanud,» lisas ta.

Roht ütles, et riigivisiitide puhul tellib ühissõidukite kaunistamise alati välisministeerium, kes varustab TLT-d iga kord ka riigilippudega. «Me ei ole kõrgete väliskülaliste puhul kunagi isetegevust teinud. Oma algatusel oleme ühissõidukeid kaunistanud ainult Eesti riiklike tähtpäevade puhul,» kinnitas Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles