Tallinna keskkonnaamet sai EMAS sertifikaadi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Marko Pomerants (keskel) andis Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule ja keskkonnaameti juhatajale Relo Ligile üle EMAS sertifikaadi.
Keskkonnaminister Marko Pomerants (keskel) andis Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule ja keskkonnaameti juhatajale Relo Ligile üle EMAS sertifikaadi. Foto: Liis Treimann

Keskkonnaminister Marko Pomerants andis Tallinna keskkonnaametile üle EMAS (Eco-Management and Audit Scheme, keskkonnajuhtimise ja –auditeerimissüsteem) sertifikaadi.

Tunnistuse võttis vastu abilinnapea Arvo Sarapuu, kelle sõnul on EMASi juurutamine olnud innustav kogu linnavalitsusele. «Teel euroopa rohelise pealinna poole on oluline kõigi meie asutuste keskkonnateadlik juhtimine ja Tallinna Keskkonnaamet on meie niinimetatud esimene pääsuke EMASi juurutamisel,» ütles Sarapuu.

Keskkonnajuhtimissüsteem EMAS on mõeldud organisatsioonide keskkonnategevuse tulemuslikkuse hindamiseks, parandamiseks ning avalikkusele asjakohase teabe andmiseks. See on osa organisatsiooni juhtimissüsteemist, millega reguleeritakse asutuse tegevusest tulenevat keskkonnamõju ja tõstetakse töötajate keskkonnateadlikkust. Tallinna keskkonnaameti eesmärk oli keskkonnajuhtimissüsteemi juurutamisega muuta väiksemaks oma tegevustest tulenevad negatiivsed keskkonnamõjud. Tallinna linna keskkonnaküsimuste lahendamisel on oluline teha otsuseid läbimõeldult ja säästva arengu põhimõtteid silmas pidades. Lisaks loodi kontoris võimalused jäätmete liigiti kogumiseks ning vähendati hoone energiatarbimist.

Seni on Tallinna linnavalitsuse süsteemis saanud rahvusvahelise keskkonnajuhtimissüsteemi standardi ISO 14001 sertifikaadi Tallinna kommunaalamet ja rohelise kontori tunnistuse Lasnamäe linnaosavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles