Jõhker Sõle tänava pussitamine päädis haaranguga

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussitamine Sõle tänaval. Kahtlustatavate näod udustatud.
Pussitamine Sõle tänaval. Kahtlustatavate näod udustatud. Foto: Lugejafoto

Tallinnas Sõle tänava Säästumarketi juures leidis päise päeva ajal aset jõhker pussitamine, millel oli mitu pealtnägijat.

Laupäev, kell on 17. Antti läks lapsega Sõle tänava Säästumarketisse sisseoste tegema. Aega kulus, laps tüdines ning otsustas isast veidi varem välja minna. Mõned minutid hiljem sammus Antti kassa juurest ukseni ja talle tuli vastu ehmunud laps: «Issi, issi. Tule vaata, siin on mingi asi.»

«Mingi asi» osutus õige pea murul lebavaks meheks.  «Ta oli täiesti kontaktne, kuid nägin, et tal on mitu haava,» kirjeldab Antti. «Õnneks pealtnägijad osutasid kiiret esmaabi ja mõni hetk hiljem saabusid kiirabi ning politsei. Verd haavadest väga palju ei tulnud.»

Kiirabi viis 49-aastase kannatanu pärast kiiret esmaabi andmist haiglasse. Kannatanu oli lisaks noahaavadele ka kõvasti kere peale saanud. Politsei asus pealtnägijate ütluste põhjal jälitama meest ja naist, kes põgenesid sündmuskohalt. Põgenevat paari nägi ka Antti laps.

Otsustati koju minna

«Läksime siis kodu poole ja jõudsime Orase tänavale, kus me elame. Vaatasin selja taha ja nägin, et mingid väga imeliku käitumisega tegelased on seal. Mees ja naine, just nagu laps ennist kirjeldas. Mul läks kohe lambike põlema ja küsisin, et kas needsamad?» kirjeldas Antti. «Selle peale hakkas laps kartma ja ütlesin talle, et vänta kähku maja juurde ära. Ma ise ei tahtnud joosta, sest nende narkomaanidega on nõnda, et järske liigutusi ei tohi teha. Näha oli, et nad olid hästi närvis. Meenutasid tagaaetavaid loomi.»

Turvaliselt koduni jõudes helistas Antti politseisse ja teatas, et väidetavad pussitajad on jõudnud Orase tänavale. Ise läks ta aga lapsega koridori ning jälgis järgnevat vaatemängu pööninguaknast. «Nad kükitasid alajaama taga ja pusserdasid midagi. Paari minuti pärast tuli politsei ja nad väänati maha,» kirjeldas Antti nähtut. «Mulle tundus, et kontaktsed nad ei olnud. Ilmselt olid mingite ainete mõju all.»

Edasist nägi pealt ka Risto. «Olin just maja ees ja järsku kahelt poolt kihutasid kaks politseiautot. Kaks kodanikku võeti kinni Orase ja Taime nurga peal,» kirjeldab ta. «Oli relvastatud haarang. Politseil olid relvad väljas, kamandati asjaosalised pikali ning seoti kinni.»

Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 28-aastase naise ja 33-aastase mehe ning alustas juhtumi uurimiseks menetlust karistusseadustiku kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel. Kahtlustatavad olid pärast pussitamist jooksus ligi 20 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles