Saku gümnaasium avas uue kooliosa

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Saku gümnaasiumi uus osa, mille valmimisega sai kool ruumi juurde 320 õpilasele.

Kool sai juurde 10 tavalist klassiruumi ning lisaks 3 väiksemat keelteklassi, muusika, käsitöö, poiste tööõpetuse ja õpiabiklassid ning 90 kohaga kaldauditooriumi. Juurdeehitus läks maksma ligi 1,6 miljonit eurot, millele lisandus liiklussõlme maksumus 600 000 eurot. Kogu ehitust rahastas Saku vald.

«See, mis valmis sai, on üks ilus asi. Hoidke ja armastage seda, see on tehtud teie jaoks,» ütles avamisel kooli direktor Ulvi Läänemets.

Saku vallavolikogu esimees Tanel Ots rõhutas avamisel, et eestlased on üks hariduse usku rahvas ning Saku valla hariduse juured ulatuvad kaugele minevikku. «Koolimaja ja ruumide ehitamine on valla poolt üks väike samm. Palju suurem on see, mida teie, lapsed , teete. Kasutage seda maja viimase pulgani ning saage targemaks kui teie vanemad ja vanavanemad on saanud,» ütles Ots.

Saku gümnaasiumis on juba üsna mitu aastat olnud päris kitsas, koolipere on järjest kasvanud – viimase nelja aastaga on tulnud juurde 149 õpilast. Kui eelmisel aastal avati Saku gümnaasiumis viis esimest klassi, siis tänavu on esimesi klasse juba seitse. Suured lennud alustavad ka järgnevatel aastatel.

Lisaks juurdeehitusele ehitati ümber ka kooli juures olev liiklussõlm ning rajati kaks parklat, kus on kokku 66 auto- ja 4 bussikohta. Seega ei tohiks parkimiskohti nappida ka siis, kui paari aasta pärast valmib kooli kõrvale planeeritav uus spordihoone.

Saku koolis õpib 1023 õpilast. Gümnaasiumit rekonstrueeriti viimati 2001. aastal, mil kolmekordsest hoonest sai neljakordne koolimaja koos spordikompleksi ja muusikakooliga. Kooli nurgakivi on aga pandud 1974. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles