Tallinn pani kokku teise abipaketi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus võttis täna vastu teise abipaketi hättasattunute aitamiseks.
Tallinna linnavalitsus võttis täna vastu teise abipaketi hättasattunute aitamiseks. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus saatis täna volikokku otsuse eelnõu «Tallinna linna teine abipakett linnaelanikule ja ettevõtjale 2011-2012», millega linn pakub raskustesse sattunud inimestele ja ettevõtetele kokku 51 toetavat abimeedet.


Linnapea Edgar Savisaare sõnul peab linnavalitsuse esitatud toetuspakett andma elanikele ja ettevõtjatele kindlustunde, et sõltumata majanduskriisi kestusest tuleb Tallinn keerukast majandusolukorrast välja ja säilitab positsiooni riigi arengumootorina, andes seejuures olulise panuse Eesti majandusse, vahendas Raepress.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul arvestatakse nii lühi- kui pikaajaliste meetmete koosmõjuga. «Lühiajaliste leevendusmeetmetena rakendatakse näiteks palgatoetusi, sotsiaalsete töökohtade loomist linna struktuurides, sotsiaalabi jne, pikemate meetmetena aga ka tööstusparkide loomist ning ettevõtluse toetus- ja noorteprogrammide rakendamist,» selgitas Võrk.

Abipaketi keskmes on üle 20 000 registreeritud ja üle 40 000 tegeliku töötu ning eriti just ligi paarikümne tuhande igasuguse sissetuleku kaotanud tallinlase ja nende pereliikmete olukorra leevendamine.

2009. aasta kevadel vastu võetud Tallinna esimese abipaketi maht oli umbes 300 miljonit krooni ning selle kaudu said linna toel tööd vähemalt 3000 töötut. Tallinna teise abipaketi maht on ligi 400 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles