Maakri tänava laibatükeldaja pääses taas vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä Harju maakohtus.
Markus Pasi Pönkä Harju maakohtus. Foto: Liis Treimann

Aastaid tagasi Tallinnas Maakri tänaval kaaslase tapnud ja tema laiba tükeldanud soomlane Markus Pasi Pönka, kes on oma kodumaal uute süütegude tõttu taas kohtu all, jalutas neljapäeval vaba mehena kohtusaalist minema.

Helsingi kohus tühistas neljapäeval Pönkale varem määratud vangistuse, mille järel nõudis Pönka enda kohest vabastamist. Kohus võttis seejärel vaheaja, et arutada, kas Pönka tuleks süüdistaja nõudel uuesti kinni pidada, samal ajal tõusis aga Pönka kohtusaalis püsti ja lahkus kiirel sammul, jäämata kohtu otsust kuulama, kirjutab Helsingin Sanomat.

Pönka advokaat ütles ajalehele, et ei oska oma kliendi tegevust kuidagi kommenteerida.

Seejärel tuli kohus nõupidamiselt tagasi ja tõdes, et Pönka kinnipidamisel pole tõesti enam alust. Ühtlasi märkis kohus, et tema süüasi arutatakse lõpuni Pönka juuresolekuta.

Soome prokurör nõuab Pönkäle uue inimröövisüüdistuse alusel seitsme aasta pikkust vanglakaristust, ütles telekanal MTV neljapäeval. Meest süüdistatakse rikka soomlase röövimise plaanis. Ta on koos veel üheksa süüalusega kohtupingis ka pettuses ja relvaseaduse rikkumises süüdistatuna.

Süüdistaja andmetel oli Pönkä sobiva sihtmärgi leidmiseks kogunud infot hästi teenivate soomlaste kohta ning samuti uurinud luksusautode registriandmeid. Süüdistaja sõnul oli Pönkä rääkinud oma plaanist ka kaasosalisele, kuid viimane keeldus selles osalemast.

Süüdistuse andmetel oli Pönkä hankinud relvi, näomaske ja käeraudu ning samuti varunud köit ja täiskasvanute mähkmeid.

Eesti kohus mõistis Pönkä 2007. aastal süüdi oma kaaslase mõrvas ja laiba tükeldamises ning saatis ta seejärel karistuse kandmiseks Soome. Pönkä pääses tänavu varakevadel tingimisi vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles