Soome prokurör nõuab Tallinna tükeldajale seitsmeaastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä
Markus Pasi Pönkä Foto: Liis Treimann

Soome prokurör nõuab mitme aasta eest Tallinnas oma äripartneri tükeldanud Pasi Pönkäle uue inimröövisüüdistuse alusel seitsme aasta pikkust vanglakaristust, ütles telekanal MTV neljapäeval.

Kahtlusalust, kes on varem mõistetud 12 aastaks vangi äripartneri mõrva ja tükeldamise eest, süüdistatakse nüüd rikka soomlase röövimise plaanis. Ta on koos veel üheksa süüalusega kohtupingis ka pettuses ja relvaseaduse rikkumises süüdistatuna.

Süüdistaja andmetel oli Pönkä sobiva sihtmärgi leidmiseks kogunud infot hästi teenivate soomlaste kohta ning samuti uurinud luksusautode registriandmeid. Süüdistaja sõnul oli Pönkä rääkinud oma plaanist ka kaasosalisele, kuid viimane keeldus selles osalemast.

Süüdistuse andmetel oli Pönkä hankinud relvi, näomaske ja käeraudu ning samuti varunud köit ja täiskasvanute mähkmeid.

Eesti kohus mõistis Pönkä 2007. aastal süüdi oma kaaslase mõrvas ja laiba tükeldamises ning saatis ta seejärel karistuse kandmiseks Soome. Pönkä pääses tänavu varakevadel tingimisi vabadusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles