Kadaka puiesteele paigaldati oravate ülekäigusillad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadaka puiesteel on tee kohale tõmmatud oravatele teeületuseks sobivad kaablid ning paigaldatud hoiatusmärgid.
Kadaka puiesteel on tee kohale tõmmatud oravatele teeületuseks sobivad kaablid ning paigaldatud hoiatusmärgid. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme linnaosavalitsuse palvel paigaldas keskkonnaamet Kadaka puiesteele oravate tarbeks lisaks juba olemasolevatele teeületuskohtadele veel kolm kaablist ülekäigusilda.

«Tänu uutele ehitustehnoloogiatele on kõik elektrikaablid teeremondi käigus viidud maa alla, seetõttu on aga oravatel kadunud võimalus ületada ohutult tiheda liiklusega tänavaid,» rääkis Nõmme linnaosavanem Tiit Terik.

Ta lisas, et linnaosavalitsus ootab elanikelt lisainfot kohtadest, kus oravad teele jooksevad või kus on nähtud surnud loomi. Siis saab vajadusel uusi sildu kavandada või vanu ümber tõsta. «Oravatel on oma teed. Kui kaabel jääb orava liikumisteest vähem kui kümne meetri kaugusele, võib juba juhtuda, et sealtkaudu loom liikuma ei hakka,» selgitas Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles